hamburger broodjes

Zelfgemaakte hamburgerbroodjes

Zelfgemaakte hamburgerbroodjesToen ik deze uit de oven zag komen was ik een klein beetje teleurgesteld. Ik had gehoopt dat ze toch nog iets hoger zouden worden. Maar toen ik eenmaal begon met eten was ik juist enorm blij dat deze broodjes niet zo hoog zijn. Anders kun je het echt nooit normaal eten!

Hebben jullie wel eens die hamburgerbroodjes van de supermarkt op? Ik haalde ze soms als ik hamburgers maakte. Dan ziet je broodje hamburger er net iets “echter” uit dan als je het op een normaal wit bolletje zou doen. Alleen zo jammer dat het brood gewoon niet echt lekker is en vooral heel erg droog. Je moet je burger en broodjes bijna verzuipen in de saus wil je die een beetje lekker maken.

Gisteren tijdens de voetbalwedstrijd wilde wij iets makkelijks eten. Goed moment voor een simpele hamburger dus. Dit keer maakte ik de broodjes zelf en er ging echt een wereld voor mij open. Heerlijke, stevige maar zachte broodjes.

Dit recept is van Levine, zij schrijft sowieso erg fijne recepten voornamelijk haar brood recepten zijn echt fijn.

 

Zelfgemaakte hamburgerbroodjes

Wat heb je nodig voor het deeg:

  • 500 gram bloem
  • 10 gram suiker
  • 25 gram zonnebloemolie
  • 8 gram zout
  • 6 gram gedroogde gist
  • 275 gram melk
  • 1 ei

Extra:

  • sesamzaadjes
  • 1 eigeel

Misschien lijkt het erg lastig, maar zeker met een staande mixer valt het heel erg mee en is het eigenlijk voornamelijk geduld hebben.

Zorg dat de melk op kamertemperatuur is of verwarm deze even kort tot een handwarme temperatuur.

Doe vervolgens alle ingrediënten in de mengschaal en kneed deze met de deeghaak een kwartier lang tot een mooie deegbal. Levine beschrijft mooi dat je een stukje van het deeg moet kunnen pakken en uit elkaar kunnen trekken zodat je een vliesje krijgt. Net als vroeger met kauwgom. Als je dat vliesje krijgt is je deeg klaar. Wanneer je deeg direct scheurt dan moet je het nog langer kneden.

Smeer een andere schaal in met olie en doe je deeg hierin. Draai het deeg één keer om zodat overal olie zit. Dek dit nu af met een vochtige warme theedoek en laat het zo een uur lang staan rijzen.

Stort het deeg uit op een met olie ingesmeerd werkoppervlak. Druk de meeste lucht nu uit het deeg en verdeel het vervolgens in 10 stukken. Dit worden best grote broodjes. Als je er 12 maakt krijg je een meer standaard formaat broodje.

Maak een kommetje van je hand, leg je hand over één stukje deeg. Maak nu draaiende bewegingen met je hand zodat je een mooi bolletje maakt van het deeg.

Doe dit met alle stukken deeg en leg dit op een bakplaat met bakpapier. Druk ze een beetje plat. Klos het eigeel los en smeer de bovenkant van de broodjes hiermee in. Strooi er enkele sesamzaadjes overheen. Dek het vervolgens weer af en laat het zo voor een tweede keer een uur staan.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Plaats de broodjes voor ongeveer 15 minuten in de oven.

Met deze broodjes zijn zelfs de simpelste hamburgers echt ultiem genieten!

Zelfgemaakte hamburgerbroodjes

 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

7 antwoorden
  1. Kirsty
    Kirsty zegt:

    Dit lijkt me heerlijk, vooral als de broodjes nog een beetje warm zijn hihi :) Ik lust die hamburgerbroodjes uit de supermarkt trouwens echt niet, ben blij dat ik nu deze optie ook heb ontdekt!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *