salsa

Salsa met tomaat en avocado

Salsa met tomaat en avocadoGisteren vierden we dat mijn vriend en ik precies twee jaar een relatie hebben. Dat vroeg natuurlijk om lekker eten. Lekker eten, maar het moet wel binnen mijn dieet passen. Daarom maakte ik een drie gangen diner dat binnen 700 calorieën viel. Het was ook nog eens een extreem warme dag, zo’n dag dat je ook helemaal geen zin hebt in hele zware maaltijden.

Wij begonnen de maaltijd met een salsa van tomaat en avocado die we op crackers smeerde. Simpel maar onwijs lekker en fris. Echt een gerechtje wat perfect past op een mooie zomerse dag. Een lekker glas wijn erbij en het is helemaal af. Je kunt deze salsa trouwens ook heerlijk bij vlees serveren of gewoon door een salade mengen. Het is zo’n simpel multifunctioneel receptje. Ik weet het zeker, dit gaan jullie binnenkort ook maken.

 

Salsa met tomaat en avocado

Wat heb je nodig:

 • 2 vleestomaten
 • halve rode ui
 • 1 avocado
 • 1 citroen
 • theelepel fijn gesneden rode peper

Snij de tomaten in kwarten, haal de kroon en al het zaad eruit. Snij de rest van de tomaat vervolgens in kleine blokjes en doe deze in een schaal. Snipper de ui fijn en doe deze ook in de schaal. Snij de avocado door de helft, snijd er vervolgens een raster in en lepel zo in één keer de blokjes eruit zodat je ook hiervan mooie kleine blokjes hebt.

Snij de citroen door de helft en doe het sap van één helft in het schaaltje. Doe nu de fijn gesneden peper ook bij de salsa. Wanneer je hem mild wilt laten kun je de peper ook weglaten.

Naar smaak kun je ook nog verse kruiden toevoegen, peterselie is bijvoorbeeld heel erg lekker. Mijn peterselie is helaas nog te klein om te gebruiken anders had ik hem er ook in gedaan.

Geniet van de zomer!

With love,

Salsa met tomaat en avocado

 

 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

7 antwoorden
 1. Paula
  Paula zegt:

  Hoihoi, ik kwam je site tegen via kellycaresse.nl en je hebt me meteen geïnspireerd om dit recept te maken. Mijn vriend en ik hebben het net gegeten als diner met zalm erbij, goed gelukt! Dankjewel voor je recept :). En wat betreft het zoeken van een baan, ik weet hoe frustrerend het voelt om thuis te zitten zonder werk. Er komt uiteindelijk wel weer wat op je pad, hoop voor je dat dat snel is! Ik heb nu wel weer een tijdelijke baan (helaas niet in mn werkveld, maar werk is werk..) een vriendin van mij zit in hetzelfde schuitje als jij, hoop dat je ook weet dat je zeker niet de enige bent. Succes en geniet van t mooie weer,

  Beantwoorden
  • mimes
   mimes zegt:

   Blij dat het lekker was! En wat een onwijs lieve reactie! Met het werk komt het helemaal goed, ik houd er gewoon vertrouwen in. :)

   Beantwoorden
 2. Paula
  Paula zegt:

  Leuk dat je wat terug stuurt :) ik dacht dat moet ik er even bij zetten want het is ook echt lastig en weet nog van toen ik geen baan had dat t echt voelt alsof je als enige thuis zit maar dat is zeker niet zo. Hoop echt dat de economie wat aantrekt en meer mensen weer werk kunnen vinden. Ik heb nu een callcenterbaantje bij een fijn bedrijf dat gelukkig niet commercieel is maar hoop uiteindelijk toch ook wat anders te vinden en niet dat ik mijn studie voor niets heb gedaan:p maarja ik moet niet zeuren omdat ik in elk geval een baan heb. Goed dat je er vertrouwen in houdt! Fijne zaterdag! :)

  Beantwoorden
 3. Kim
  Kim zegt:

  Mmmm, lekker, zeker met dit weer. Salades eet ik zo goed als dagelijks en dan is het wel leuk om een paar variaties achter de hand te hebben.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.