regenboog forel oven

Forel en papillote

regenboogforelVis staat nog steeds veel te weinig op tafel. Toch is zo’n stukje vis enorm gezond en mager. Wij eten het tegenwoordig ook vaker, het liefst maak ik het dan op deze manier klaar. Ik haal mijn regenboog forel bij de Lidl, die zijn al schoongemaakt en helemaal niet duur.

Sommige mensen hebben er moeite mee als ze een hele vis voor hun neus krijgen. Hebben jullie dat ook? Haal dan een mooi stuk witte vis die al gefileerd is. Die kun je ook prima op deze manier klaarmaken. Maar stiekem is die zo juist erg lekker en ook voor graatjes hoef je eigenlijk niet bang te zijn. Wel moet je even de huid eraf halen wanneer je begint met eten, maar deze gaat er erg gemakkelijk vanaf.

 

Forel en papillote

Wat heb je nodig:

  • 2 regenboog forel
  • wortels
  • 1 rode ui
  • bouillon
  • witte wijn
  • 1 citroen
  • aluminium folie

Snij de wortels in dunne reepjes, de rode ui in ringen en de citroen in plakken.

Rol de rol aluminium folie een stuk af en lef hierop de vis. Vul het buikje van de vis met de plakken citroen. Bestrooi met peper en zout. Leg de wortel en rode ui rond de vis neer. Doe een paar eetlepels bouillon en een klein beetje witte wijn over de vis heen. Rol de rol aluminium folie nu verder af en vouw deze over de vis heen. Vouw alle kanten nu stevig dicht.

Ik vouw alle randen zeker 3 keer op om zeker te weten dat de vis goed kan stomen zonder dat alle lucht ontsnapt.

Maak op precies dezelfde manier ook de tweede vis klaar.

Verwarm de oven voor op 200 graden en plaats de vis hier voor 20 minuten in.

De aluminium pakketjes op bord leggen en door mensen zelf open laten snijden. Lekker om te serveren bij een frisse salade of bijvoorbeeld salsa.

Smakelijk!

With love,

 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.