bloemkool risotto

Risotto van bloemkool

Risotto van bloemkoolRisotto het is echt één van mijn favoriete gerechten. Maar een bord vol met rijst afgemaakt met roomboter en kaas past natuurlijk niet binnen mijn dieet. Ik was dan ook erg blij toen ik dit recept op fitbeauty tegen kwam. Een gezonde risotto! Zou het echt bestaan? En komt het een beetje in de buurt van een goede risotto?

Eerlijk. Het is een erg lekkere manier om bloemkool klaar te maken. Maar het voorziet toch niet in mijn craving naar risotto. Ik mis de mooie binding en de volle romige smaak. Maar toch ga ik dit zeker nog vaker maken, want lekker is het wel! Daarbij kan een avondje zonder koolhydraten natuurlijk sowieso nooit kwaad. Misschien ga ik dit “rijst” idee wel vaker in andere gerechten toepassen.

Het is gelukkig wel net zo simpel als een pan risotto maken en je maakt ook maar één pan vies. Afwassen is niet mijn grootste hobby dus zulke dingen maken mij toch altijd wel weer blij.

 

Risotto van bloemkool

Wat heb je nodig:

  • 1 kleine bloemkool
  • 0.5  liter sterke kippenbouillon
  • 200 gram erwten (diepvries)
  • een paar champignons
  • 1 ui
  • 30 gram geraspte  Parmezaanse kaas

Eerst moeten we een soort rijstkorrel van de bloemkool maken. Dit doe je door de rijst eerst in kleinere blokken te snijden en daarna even in de keukenmachine te doen tot je een mooie korrel hebt. Niet te grof maar ook niet te fijn.

Snipper een ui fijn en bak deze in een pan glazig. Snij ondertussen de champignons in plakjes en doe deze bij de ui. Wanneer beide mooi gebakken zijn kun je de bloemkool erbij doen. Blus dit gelijk af met de kippenbouillon.

Op dit moment kun je ook de erwten toevoegen.

Laat alles nu opstaan en roer het regelmatig door. Wanneer het grootste gedeelte van het vocht verdampt is zal het gaar zijn. Kook de bloemkool niet te gaar, een beetje bite is wel lekker.

Maak je risotto af met een beetje lekkere geraspte Parmezaanse kaas.

Enjoy!

With love,

Risotto van bloemkool

 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 
 

7 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.