Risotto van bloemkool
Risotto het is echt één van mijn favoriete gerechten. Maar een bord vol met rijst afgemaakt met roomboter en kaas past natuurlijk niet binnen mijn dieet. Ik was dan ook erg blij toen ik dit recept op fitbeauty tegen kwam. Een gezonde risotto! Zou het echt bestaan? En komt het een beetje in de buurt van een goede risotto?
Eerlijk. Het is een erg lekkere manier om bloemkool klaar te maken. Maar het voorziet toch niet in mijn craving naar risotto. Ik mis de mooie binding en de volle romige smaak. Maar toch ga ik dit zeker nog vaker maken, want lekker is het wel! Daarbij kan een avondje zonder koolhydraten natuurlijk sowieso nooit kwaad. Misschien ga ik dit “rijst” idee wel vaker in andere gerechten toepassen.
Het is gelukkig wel net zo simpel als een pan risotto maken en je maakt ook maar één pan vies. Afwassen is niet mijn grootste hobby dus zulke dingen maken mij toch altijd wel weer blij.
Risotto van bloemkool
Wat heb je nodig:
- 1 kleine bloemkool
- 0.5 liter sterke kippenbouillon
- 200 gram erwten (diepvries)
- een paar champignons
- 1 ui
- 30 gram geraspte Parmezaanse kaas
Eerst moeten we een soort rijstkorrel van de bloemkool maken. Dit doe je door de rijst eerst in kleinere blokken te snijden en daarna even in de keukenmachine te doen tot je een mooie korrel hebt. Niet te grof maar ook niet te fijn.
Snipper een ui fijn en bak deze in een pan glazig. Snij ondertussen de champignons in plakjes en doe deze bij de ui. Wanneer beide mooi gebakken zijn kun je de bloemkool erbij doen. Blus dit gelijk af met de kippenbouillon.
Op dit moment kun je ook de erwten toevoegen.
Laat alles nu opstaan en roer het regelmatig door. Wanneer het grootste gedeelte van het vocht verdampt is zal het gaar zijn. Kook de bloemkool niet te gaar, een beetje bite is wel lekker.
Maak je risotto af met een beetje lekkere geraspte Parmezaanse kaas.
Enjoy!
With love,
Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!
Ziet er heerlijk uit! En ook nog eens gezond :)
Mmm ziet er echt super uit!
Ah, dit is zo lekker! Hoeveel championnen doe jij er ongeveer in?
Liefs, Janneke
Nu wat weinig, ik had er niet meer zoveel. Maar ik zou ongeveer 200 gram gebruiken.
Wat een slim idee – en lekker volgens mij ook! Dankjewel hiervoor
Ziet er heerlijk uit! Fijn dat het ook lekker is, ondanks dat het je niet het ‘risotto idee’ geeft :)
Oeh dat ziet er echt heerlijk uit! Jummy!