Quiche

Quichemiddel

Ik had nog champignons staan die echt op moesten. Dan is deze quiche maken zeker geen straf en heerlijk als lunch. Je kunt hier eigenlijk alles in stoppen wat je hebt staan en wat je lekker lijkt.

Om het deeg te maken heb ik weer hetzelfde deeg gemaakt als voor mijn mini-quiches. Echt een superfijn en lekker deeg.

De vulling maken is best simpel, ik heb ongeveer 300 gram champignons in plakjes gesneden, een ui in ringen en wat plakken ham die ik nog had liggen in stukken. Vervolgens alles in een pan even lekker opbakken. Ik heb er ongeveer 50 gram blokjes spek bij gedaan, vind ik er zelf wel erg lekker bij! Als alles goed opgebakken is moet je je deeg uitrollen en in de vorm doen. Ik blijf het maar herhalen, boter de vorm in en bloem hem daarna in.

Als het deeg in de vorm zit een paar keer met een vork erin prikken en je vulling erin doen. Als je wilt kun je er nu een beetje geraspte kaas overheen doen. Vervolgens klop je 3 eieren los met 2 el crème fraîche en wat verse peterselie en giet dit over de vulling heen.

Plaats je quiche ongeveer 30-40 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden.

Een makkelijke warme lunch, heerlijk om te serveren met bijvoorbeeld een beetje salade.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *