tosti bolognese

Tosti bolognese

Tosti bologneseWaarschijnlijk een probleem dat iedereen wel herkent, je houdt een restje pastasaus over. Nu kun je dat natuurlijk gebruiken voor de volgende keer dat je pasta eet of je schept het stiekem toch over je bord heen. Maar vanaf nu ga je niet meer moeilijk doen om je pastasaus op te maken. Je gaat eerder hopen dat er nog iets overblijft voor deze heerlijke tosti bolognese. 

Ik hou niet van eten weggooien, bij mij gaat er dan ook zelden iets weg. Sinds kort weeg ik alles dat ik kook af, vroeger schepte ik gewoon mijn bord vol tot de pan leeg was. 

Waar sommige mensen één dag in de week alle kliekjes gewoon opwarmen, gebruik ik mijn restjes graag om iets anders van te maken. Dan blijft het eten ook gewoon leuk. Want hoe hard mensen ook kunnen roepen dat eten alleen maar bouwstenen voor je lichaam zijn, moet het voor mij ook gewoon leuk en lekker blijven. 

Ik ben helemaal gek op tosti’s. Als het aan mij zou liggen zou ik ze elke dag wel kunnen eten. Ik heb ondertussen al een hoop verschillende tosti’s op, maar dit was toch echt de lekkerste. 

Moet ik er eerlijk bij zeggen dat ik dan ook gewoon helemaal gek ben op een lekkere bolognesesaus. Ik kan nog zulke leuke uitgebreide maaltijden maken, maar met een bord spaghetti bolognese maak je mij ook altijd blij. 

Houd deze tosti in gedachte wanneer je net het laatste beetje bolognesaus uit de  pan wilt scheppen. 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Tosti bolognese
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
  1. witte boterhammen
  2. bolognesesaus
  3. oude kaas
  4. roomboter
Instructions
  1. Schaaf de kaas plakken.
  2. Smelt de roomboter in de pan.
  3. Beleg een boterham met kaas, daarop een laag bolognesesaus, daarop weer kaas en eindig met nog een boterham.
  4. Zet het vuur niet te hoog en leg de tosti in de pan.
  5. Oude kaas smelt niet zo snel, daarom moet je voor een goed resultaat de tosti lang en langzaam bakken.
  6. Draai hem halverwege om en bak hem ook aan de andere kant mooi goud bruin.
  7. Direct serveren.
Notes
  1. Omdat wij niets verspillen.
  2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
12 antwoorden
  1. Bianca
    Bianca zegt:

    Ik zag de titel en foto en had echt zoiets van ???
    Maar eigenlijk kan het best een lekkere combinatie zijn wel apart , het is eens wat anders dan gewoon met ham/kaas x

    Beantwoorden
  2. Vanessa
    Vanessa zegt:

    Omg, dit ziet er lekker uit! Mijn vriend en ik maken regelmatig croques bolognaise. Dat is eigenlijk net hetzelfde, maar dan de Vlaamse naam denk ik :)

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *