speculaas brokken

Speculaas brokken

speculaasbrokkenAls ik door een supermarkt loop voel ik me altijd magisch aangetrokken tot chips. Alsof het naar me roept. Mijn vriend heeft dat met speculaas. We zijn beide op dieet maar toch moet hij speculaas altijd vastpakken en zijn puppy ogen opzetten terwijl hij zielig vraagt of we speculaas meenemen. Nee, we nemen geen speculaas mee. Maar dan bak ik het toch een keer zelf. 

Dat heb ik dus ook gedaan en het is echt onwijs simpel. De volgende keer wil ik gevulde speculaas maken. Maar laten we simpel beginnen met deze speculaas brokken! 

Afgelopen weekend heb ik veel staan bakken. Heerlijk vind ik dat. Ik vind het leuk om één groot project te hebben en dat steeds mooier en beter te zien worden, maar ik kan er ook enorm van genieten om veel verschillende simpele dingen te maken. De geuren die uit de oven komen zijn heerlijk. Dan komt er zo’n moment dat je de oven open doet en ziet dat het gelukt is, dan voel je je zo voldaan. Het is bijna een verslaving. 

Ik heb het enorm gemist en ben enorm blij dat ik nu weer kan bakken. En ik kan me ook gewoon netjes inhouden, zo heb ik niets van deze speculaas op. Maar volgens mijn vriend was die gelukkig wel lekker. 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Speculaas brokken
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
  1. 250 gram bloem
  2. 150 gram donkere basterdsuiker
  3. 100 gram roomboter
  4. 0.5 zakje bakpoeder
  5. 2 eetlepels koek- en speculaas kruiden
  6. garneer amandelen
  7. zout
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Kneed de roomboter, suiker, bloem, bakpoeder en de kruiden snel tot een mooi deeg.
  3. Niet langer kneden dan nodig is, je wilt het deeg niet warm maken met je handen.
  4. Verpak het deeg in folie en leg het voor een uur in de koelkast om te rusten.
  5. Vet een vorm in en leg er een strook bakpapier op de bodem.
  6. Doe het deeg hierin en druk dit plan in de vorm.
  7. Maak het deeg nat met een beetje melk en druk hier de amandelen in.
  8. Zet de speculaas nu voor ongeveer 40 minuten in de oven tot je een mooie grote krokante koek krijgt.
Notes
  1. Serveer hem heel en laat mensen zelf breken of breek de speculaas al in brokken.
  2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
14 antwoorden
  1. Anna
    Anna zegt:

    Ik heb het recept geprobeerd te maken, maar het is onwijs droog… Uiteindelijk maar wat melk toegevoegd en een redelijk deeg kunnen maken, heb jij daar zelf geen last van gehad?

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *