eggs benedict

Eggs benedict

Eggs benedict

Eggs benedict, het stond al een poosje op mijn to-do lijstje. Stiekem kom ik er dan telkens toch niet aan toe. Je moet er weer een hoop pannen voor vies maken, het is best even een klusje voor een simpel broodje. Dat dacht ik tenminste. Ik ben nog steeds van mening dat het een hoop werk is, maar wow! Het is dan ook wel echt heerlijk.

Het is maar goed dat het veel werk is om te maken, want het is ook niet één van de slankste broodjes die je kunt eten. Geniet, maar met mate!

 

Eggs benedict

Wat heb je nodig:

 • 4 eieren
 • 2 broodjes
 • ham
 • 100 gram roomboter
 • 50 ml witte wijn
 • bieslook
 • peper
 • zout

Leg de broodjes en de plakken ham op de grill. Laat deze erop liggen totdat deze beide een mooie grillstreep hebben.

Ik begin met het maken van de hollandaisesaus. Smelt de roomboter en zet dit even apart. Klop in een metalen schaal 2 eieren met de wijn los. Verwarm dit au bain marie en blijf ondertussen kloppen. Blijf zo doorgaan tot je een schuimige massa hebt. Voeg nu druppelsgewijs de gesmolten boter toe en blijf dit weer kloppen tot je een mooie dikke schuimige saus hebt.

Zet een pan met ruim kokend water op.

Tijd om de eitjes te pocheren. Ik heb het op verschillende manier geprobeerd. De makkelijkste manier is om een schaaltje te pakken en dit ruim met folie te bedekken. Smeer de folie in met olie en doe hier het ei in. Vouw de folie nou weer helemaal dicht om het ei heen en sluit dit af met een knoop.

Kook de eieren in 5/6 minuten mooi gaar.

Leg de broodjes op het bord en doe hier de ham op. Pak een gepocheerd ei, haal deze uit de folie en leg deze op het broodje. Maak het broodje af met een flinke lepel hollandaisesaus en een klein beetje verse bieslook.

Geniet ervan!

Eggs benedict


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

11 antwoorden
 1. saarenzo
  saarenzo zegt:

  Ik heb het nog nooit gegeten, maar het lijkt me zo lekker! Handige tip om eieren te pocheren. Ik heb hem al vaker voorbij zien komen, maar had altijd mijn twijfels of het wel zou werken. Maar dat doet het dus :) Fijn, want ik vind eieren pocheren op de officiële manier zo’n gedoe.

  Beantwoorden
 2. Alette
  Alette zegt:

  Jum, dat ziet er heerlijk uit! Nu ben ik echt geen keukenprinses te noemen, dus ik weet niet of ik dit ooit zal uitproberen, maar ik krijg al honger als ik naar de foto kijk!

  Beantwoorden
  • mimes
   mimes zegt:

   Ik heb stiekem 3 eieren verpest met de andere methodes. Maar de methode van folie in een schaaltje, olie en daar het ei in is echt foolproof.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.