Aardbeienlimonade zelf maken

aardbeienlimonade

Wij hebben laatst weer een waterkoker gekocht, de vorige had ik kapot laten vallen. We willen weer proberen om meer thee te drinken. Dat is beter dan de limonade die wij altijd drinken. Wij hebben nooit frisdrank in huis, maar limonade is natuurlijk ook niet echt gezond. Dit keer wilde ik mijn limonade eens zelf maken. Wist je dat dat eigenlijk heel simpel is? Aardbeienlimonade zelf maken is echt een aanrader. 

Misschien is limonade een beetje kinderlijk. Ik vind het wel leuk om te zien dat steeds meer restaurantjes ook een zelfgemaakte limonade hebben. Zo heeft Ellis Gourmet Burger echt een onwijs lekkere limonade. Bij Instock had ik een lekkere meloenlimonade. Als ik zie dat er een huisgemaakte limonade op de kaart staat moet ik het altijd proberen. Net als huisgemaakte ijsthee. Al heb ik daar ook wat slechte ervaringen mee gehad. Een ijsthee met veel te veel gember erin bijvoorbeeld. Niet echt lekker, zeker niet bij het eten. 

Ik maakte al eerder sinaasappellimonade. Eigenlijk kun je overal wel limonade van maken. Ik wil nog de allerlekkerste combinatie ontdekken. Wat denken jullie? 

Afgelopen zondag heb ik trouwens echt even lopen balen. Ik had eendenborst op het aanrecht laten ontdooien. In de avond ga ik de aardappelen schillen, zet ze op en wil aan de eend beginnen. Ben ik de eend ineens kwijt. De eend is nog steeds spoorloos. Ik verdenk mijn katten. Uiteindelijk in plaatst van eend simpele gehaktballetjes uit de vriezer gegeten. Lang niet zo lekker natuurlijk. En dat terwijl eend echt mijn favoriete vlees is. 

Heb ik voor niets een fles port gekocht. Maar maak je niet druk, dat komt echt wel op. En binnenkort ook maar nieuwe eend kopen. Want nu heb ik er zoveel trek in! 

Maar ik dwaal weer helemaal af. Genoeg over eend, laten we limonade gaan maken! 

Aardbeienlimonade
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 500 gram aardbeien
 2. 2 eetlepels honing
 3. 1 citroen
Instructions
 1. Doe de aardbeien, honing en het sap van de citroen in een steelpannetje.
 2. Doe hier een heel klein beetje water bij.
 3. Breng alles aan de kook.
 4. Wanneer de aardbeien zacht zijn en de honing is opgenomen kun je de staafmixer er doorheen halen.
 5. Haal de limonade vervolgens door een zeef en giet deze in een fles.
 6. Serveren met ijskoud water en ijsklontje.
Notes
 1. Perfect voor een zonnige dag of om restjes fruit op te maken. Proost!
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
3 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.