Instock Amsterdam

Instock Amsterdam

InstockAmsterdam

Een poosje terug was ik samen met Roos in Amsterdam. Daar zijn we natuurlijk naar de Foodhallen gegaan. Roos had ook van Instock gehoord. Ik kende het nog niet, maar toen ik hoorde over het foodwaste concept was ik direct om. Daar moesten we natuurlijk ook heen! Daarom gingen wij naar Instock Amsterdam. 

We hebben veel gelopen die dag. Van centraal naar de Foodhallen (met een gratis toeristisch ommetje omdat ik verdwaalde) en vervolgens via Marqt weer richting Instock. We kwamen te vroeg aan om konden al op het terras zitten. Daar bestelde we een heerlijke limonade. De limonade van de dag was gemaakt met meloen. Onwijs lekker! 

Het meisje van de bediening was enorm vriendelijk. We kregen een kan water erbij en kregen ook netjes een nieuwe kan toen deze leeg was. Door de enorme wandeling hebben we stiekem heel veel water gedronken. Eigenlijk niet zo netjes, maar we hadden echt onwijs veel dorst! En gelukkig wisten we al dat we hier ook zouden gaan eten. 

menuinstock

Ze werken hier met een vast driegangen menu, voor de prijs van 22.50 euro. Ze hebben geen menukaarten omdat ze niets willen verspillen. Daarom kun je het menu van een groot krijtbord aflezen. Ze vertellen je trouwens maar al te graag over het foodwaste concept, erg interessant. Ik heb zelf een paar dagen meegelopen met het GEEF!café, een vergelijkbaar concept. Erg leuk om het dus ook op een andere plek tegen te komen. 

We kregen een mandje brood met olie. Zodra de voorgerechten klaar waren verhuisde we naar binnen om daar verder te eten. 

instockvoorgerecht

Het voorgerecht was heerlijk! Wel wat lastig om charmant op een foto te zetten. Maar de gerookte tomaten en de paprikatempura was echt heerlijk. De witlof zelf was erg origineel, de kern was nog iets te hard maar de smaak was heerlijk. Maak dat af met wat uiencompote en ik ben een gelukkig mens. De toon was dus wel gezet. 

hoofdinstock

Het hoofdgerecht zag er ook goed uit. De bouillon schonk ze aan tafel in de borden. Je mag trouwens zelf aangeven of je een grote eter bent of niet. Omdat ze niet willen dat er eten weer terugkomt houden ze de porties bescheiden. Persoonlijk zou ik een volgende keer wel aangeven dat ik een grote eter ben. Al voel je je toch altijd een beetje beschaamd als je dat moet aangeven. 

Helaas was het hoofdgerecht niet helemaal mijn ding. De aardappeltjes zouden fondant aardappeltjes zijn, maar leken eerder gewoon simpel gekookt. De groentes waren nog te hard en er zat een hele overheersende komijn smaak in het gerecht. De gefrituurde huid is natuurlijk een creatieve manier om zo’n restproduct te gebruiken. Maar zodra wij zagen dat er nog haren in zaten hadden we toch iets minder trek. 

dessertinstock

Het dessert was vooral een bord meloen. De saus leek in deze hoeveelheid eerder een soep. Het kruim was wel heel erg lekker en de granité was lekker fris. Maar verder waren het vooral wat stukjes meloen. En aangezien ik ook al 2 glazen meloen limonade had gedronken, zat ik wel een beetje aan mijn meloen tax. 

Ook hier hadden wij het gevoel dat de portie wel aan de kleine kant was. 5 stukjes watermeloen en wat kruim en saus is natuurlijk niet erg veel. Misschien ook wel de reden dat wij nog met trek naar huis gingen. 

Voor ons was het menu dus een kleine tegenvaller. Maar ze koken met de producten die ze die dag hebben kunnen krijgen bij de supermarkt. Ze kunnen dus nooit ruim vooruit plannen en koken elke keer weer iets anders. Dan kan er natuurlijk wel eens iets fout gaan. 

Van mij zou het eten iets simpeler mogen. Minder technieken in één gerecht proppen en gewoon zorgen dat de basis qua smaak in ieder geval goed is. 

Het concept vind ik geweldig. Daar mogen van mij zeker veel meer restaurantjes van komen. Maar voor wat ik deze avond heb gegeten, zou ik niet nog een keer terugkomen. Gelukkig is er elke avond een nieuw menu. 

 
Instock
Czaar Peterstraat 21
1018 NW Amsterdam

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.