Review: Nescafé Dolce Gusto

Dolce

Wij hadden alleen nog een Senseo, schandalig eigenlijk. Maar met weinig ruimte in de keuken en aangezien wij geen grote koffiedrinkers zijn voldeed het prima.

Ik kwam een aanbieding tegen, 50 euro retour van Dolce Gusto. Goed moment dus om eens een nieuw koffiezetapparaat te kopen. Uiteindelijk was ik samen met een bol.com aanbieding en extra kortingbon maar 2.50 kwijt. Een nieuw koffiezetapparaat voor 2.50 euro!

Ik was helemaal enthousiast en kreeg de Krups machine de volgende dag in huis. Hierbij zaten een paar verschillende soorten koffie om uit te proberen. Let erop dat je de machine de eerste keer eerst een keer moet laten doorlopen zonder koffie erin, daarna kun je beginnen.

In vergelijking met een Senseo is het wel even ingewikkeld, wij hebben het simpelste model en hierbij moet je zelf in de gaten houden hoeveel water je gebruikt. Het is dus niet simpel op een knopje drukken en weglopen. Overigens heb je dat wel snel genoeg door.

Je hebt veel verschillende smaken koffie, mijn persoonlijke favoriet is de Mocha. Een niet te sterke koffie met cacao. Dit is één van de luxere varianten, om deze te zetten heb je twee capsules nodig. Voor de normale koppen koffie of espresso heb je maar één capsule nodig.

De prijs van de koffie vind ik zelf erg meevallen, het is 30 cent per capsule. Er zitten 16 capsules in een doosje, ik vind het wel jammer dat de doosjes een beetje chaotisch zijn als je het bijvoorbeeld vergelijkt met de doosjes van Nespresso. Maar daar zijn gelukkig wel leuke houders voor te halen.

De machine kan ook koude dranken zetten, alleen koelt hij het water niet dus zie ik er de meerwaarde niet echt van in. Daarbij vind ik 30 cent voor een glaasje ijsthee wel duur, zeker als het niet eens koud is. IJskoffie leek me eerst geweldig, maar heb hem niet besteld omdat de machine het water dus niet koelt. Toen hoorde ik dat de ijskoffie wel erg lekker is met een bolletje vanille ijs. Misschien dat dat in de zomer wel weer lekker is!

Al met al ben ik in ieder geval erg tevreden met Dolce Gusto.

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.