Magnetron broodjes

magnetronbroodjes

Dit kon natuurlijk niet ontbreken tussen mijn reviews. De bekende, misschien wel beruchte, magnetron broodjes. Toen ik jonger was kocht ik de hamburgers wel vaker, want 1 euro voor 2 hamburgers dat is toch geen geld? 

Dit keer heb ik drie soorten broodjes gekocht. De cheeseburger, de kipburger en de hotdogs. Hoewel ik had verwacht dat het allemaal dezelfde kleffe hap zonder smaak zou zijn. Vond ik de producten toch enorm verschillen. 

magnetronhamburger

Over deze hamburger kan ik erg kort zijn. Het is een kleffe hap, het vlees proef je niet en de kaas is dezelfde plastic cheddar kaas die je overal in de supermarkt kan vinden. Het mag geen cheddar heten, maar ik vind het stiekem toch wel lekker. De grootste tegenvaller is eigenlijk het brood. Het simpelste witte bolletje is lekkerder dan dit broodje. 

Je moet deze hamburger echt zelf pimpen om hem eetbaar te maken. Maar kun je dan niet beter helemaal zelf een hamburger maken? 

magnetronkipburger

De kipburger. Qua kleur lijkt het op kip, het is vooral enorm bleek. Het is hetzelfde afschuwelijke broodje als de cheeseburger. Het vlees zelf is lastig te herkennen. Het lijkt een beetje op de binnenkant van kipnuggets. Vooral zonde dat deze kipburger geen krokant laagje heeft, dat zou het nog een klein beetje te eten maken. Kaal was dit echt niet lekker, met een lading chilisaus was het wel te eten. Toch was dit duidelijk mijn minst favoriete broodje. 

magnetronhotdog

Ik heb het beste voor het laatste bewaard. Hoewel ik het niet had verwacht, was ik best te spreken over dit broodje. Ik ben geen echte hotdog kenner. Eigenlijk heb je maar weinig hotdogs in Nederland. Dus ik zou het eerder vergelijken met een Hollandse versie van de hotdog, een broodje knakworst. 

Vergeleken daarmee is dit veel lekkerder. Het broodje is lekker stevig en de hotdog is knapperig. Afgemaakt met een beetje ketchup, mosterd en gebakken uitjes is dit zeker geen straf. 

5 antwoorden
 1. Nailfinity
  Nailfinity zegt:

  Oh ik moet heel eerlijk toegeven dat de Mora cheeseburgers mijn quilty pleasure zijn. *schaam* Ze zijn klef, taai, vreselijk ongezond maar toch vind ik ze wel lekker van tijd tot tijd.

  Beantwoorden
 2. Bettie
  Bettie zegt:

  Eerlijk gezegd eet die bovenste hamburgers weleens. Nouja, één keer per jaar. Ik heb wel liever echt mcdonalds hamburgers of beter nog: zelfgemaakte.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.