appelmoes

Wat eten als je ziek bent

appelmoes

Ik ben vandaag een beetje grieperig. Het heerst weer lekker, je komt er niet onderuit. Je hebt van die mensen die helemaal niets meer kunnen of willen eten wanneer ze ziek zijn. Ik ben er daar zeker niet één van. Ik krijg wel altijd trek in andere dingen dan normaal. Ik vind het wel een goed idee om mijn “wat eten als je ziek bent” lijstje daarom met jullie te delen. 

smoothie1. Mijn favoriete smoothie

Eigenlijk sla ik het ontbijt meestal over als ik ziek ben. En als ik last van mijn keel ben ontloop ik zuivel helemaal. Het schijnt een fabel te zijn dat zuivel niet goed is voor je keel als je ziek bent, maar ik ben zo opgegroeid dus ik krijg het niet meer uit mijn hoofd. 

Ik krijg wel altijd meer trek in fruit als ik ziek ben. En aangezien ik absoluut niet van puur vers fruit houd. Verwerk ik het dan liever in een smoothie of sapje. 

Saoto

2. Saoto 

Je zult nog meer soep in dit lijstje tegenkomen. Soep is natuurlijk heilig als je ziek bent. Het is heerlijk warm, niet teveel kauwen en vaak vol met groenten. Vroeger zou ik normale kippensoep hebben, maar deze saoto vol met kruiden is natuurlijk nog lekkerder. 

eend sinaasappelsaus

3. Eend met sinaasappelsaus 

Misschien vraag je jezelf af waarom er eend in dit lijstje staat. Dit is inderdaad geen logische keuze. Maar eend is mijn favoriete eten. En soms moet je als je ziek bent toch een klein beetje zin maken om te weten. Wat werkt dan beter dan het eten klaarmaken wat je het allerliefste eet? 

currybetermiddel

4. Indiase boterkip

Dit doet het altijd goed als je ziek bent. Je moet wel van een beetje pittig houden. Maar na een lekkere pittig curry staat alles weer helemaal open. Dat zijn van die korte momentjes waarop ik mezelf dan wel helemaal helder voel. En soms verlies je wat van je smaak als je ziek bent, dan weet je met dit gerecht zeker dat je tenminste nog wel iets proeft. 

mediterraanse boerenkool

5. Boerenkool stamppot 

Eigenlijk mag elke stamppot wel. Het is weer eten waarvoor je niet echt veel moeite hoeft te doen en toch een flinke lading groenten binnenkrijgt. Ik denk dat mijn lichaam onbewust signaaltjes afgeeft waardoor ik echt veel meer zin in groenten krijg. 

appelmoes

6. Appelmoes

Zoals ik al zei eet ik niet graag verse groenten. Maar ik verwerk ze wel graag als ik ziek ben. Appelmoes is dan natuurlijk een ideale optie. Lekker zacht. Weet je wat ik vroeger vaak at als ik ziek was? Mandarijntjes uit blik. Ook heerlijk zacht zonder velletjes. 

pompoen soep

7. Pompoensoep

Ik zei al dat er vaker soep in dit lijstje zou staan. Als je ziek bent is deze ideaal. Deze is onwijs simpel om te maken. Een dikke soep vol met kruiden. Om je even van binnen weer helemaal op te warmen. 

kippenragout

8. Kippenragout

Dit ziet er niet zo smakelijk uit. Maar kippenragout vind ik echt heerlijk. Het is weer warm, zacht en gewoon genieten. Gooi er nog wat extra champignons in. Je zou dit altijd met een boterham kunnen eten. Ik lepel het soms zo op. 

stoofpeer

9. Stoofperen

Weer een ideale manier om fruit te eten. Stoofpeertjes. Ik kan me voortellen dat als je wel graag puur fruit eet, dat je liever makkelijk een peer uit de hand eet. Maar ik stoof ze liever lekker zacht met veel kaneel. En dan eten terwijl ze nog warm zijn. 

champignon soep

10. Spaghetti met champignonsaus

Ik ben sowieso gek op spaghetti. Maar ik ziek ben misschien nog wel net iets meer. Mijn favoriete spaghetti met gehaktballetjes zal het ook altijd goed doen. Maar deze simpele milde pasta met champignonsaus is ook een echte aanrader. 

Wat eten jullie als jullie ziek zijn?

 

3 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.