voorgerecht karakter

Eten bij: Karakter in Rotterdam

keukenEen uitnodiging krijgen om in één van de beste restaurants in Rotterdam te komen eten. Dat wijs je natuurlijk niet af. Een beetje spannend vond ik het wel, mijn eerste pers-diner. Maar wat ben ik blij dat ik gewoon ben gegaan. Ik heb een onwijs gezellige avond gehad met heerlijk eten, en gedronken van goede Nederlandse wijnen. Daar wil ik restaurant Karakter alvast enorm voor bedanken. 

Laten we alle gerechtjes eens bekijken:

amuse

We begonnen met een amuse van een huisgemaakte paté, rode uien compote en gekonfijte zilverui. Een op het oog simpele amuse, maar dan wel in mijn ogen perfect uitgevoerd. De uien compote maakte dit gerecht helemaal af. Zeker een hapje waarvan je trek kreeg in de rest van het diner. 

voorgerecht

Mijn favoriete gerecht was deze makreel in tomatenvinaigrette, octopus, crème van avocado, olijvencrumble, komkommer en tomaat. Ik ben geen enorme vis liefhebber, maar dit gerecht is wel het lekkerste visgerecht dat ik in mijn hele leven op heb. De tomatenvinaigrette was heerlijk. Als ik ooit dit recept kan achterhalen ben ik een gelukkig mens. 

De makreel was zacht gegaard, heerlijk. Het was mijn eerste keer octopus. Beste stevige stukjes, qua smaak zeker niet verkeerd. De crumble van olijven was ook een heerlijke toevoeging. 

Bij dit gerecht werden ook hele lekkere kleine donkere broodjes geserveerd. Daarmee heb ik asociaal alle saus van mijn bord gedept. Ik heb genoten. 

tussengerecht

Als tussengerecht kregen wij deze hutspot gemaakt van pastinaak en wortel, siroop van wortel, coquille en Zeeuwse mosselen. 

Voor mij een gevalletje pech. Niet omdat het slecht klaar gemaakt was, maar omdat dit allemaal onderdelen zijn waarop ik niet gek ben. Wortel, mossel en coquille zijn niet mijn favoriete producten. Desalniettemin was het wel een smakelijk gerechtje, goede garing van de coquille en ik had niet verwacht maar de wortelsiroop was erg lekker. 

De bloemetjes vind ik leuk om te zien, maar voegde in mijn ogen verder niets toe. Ik had dit gerechtje graag aan mijn vriend laten proeven, dat is wel een echte visliefhebber. 

hoofdgerecht

Het hoofdgerecht was rouleaux en bitterbal van Kemperhoender, verschillende bereidingen van maïs en pompoen. 

Los allemaal lekkere onderdelen die samen tot een goed geheel kwamen. Popcorn was een lekkere toevoeging. De rouleaux vond ik erg lekker en ik had graag nog een beetje van de saus gehad. De wafel van pompoen vond ik erg leuk! En de bitterbal die daarachter ligt was ook heerlijk. 

We kregen hierbij een sterke rode wijn. Heerlijk. Maar hij was wel te sterk voor bij het gerecht. Er werd met zoveel passie over de wijn verteld en hij gaf zelf ook eerlijk toe dat het misschien een beetje te sterk was. Maar hij vond de wijn gewoon te lekker om niet te serveren. En ik ben ook blij dat we de wijn in ieder geval hebben kunnen proeven. 

dessert

Het dessert van appel, rode biet en gort was één van de meest originele desserts die ik ooit op heb. Een appeltaartje, crème van appel, hangop van rode biet, marshmallow van biet en rijstepap van gort met rozijntjes. 

Toen ik het hoorde vond ik het wat apart. Rode biet in een dessert? Maar het was heerlijk. De appel paste er perfect bij en door de verschillende onderdelen was het een soort ontdekkingsreis op je bord. Elk onderdeel was heerlijk. De gortepap vond ik ook erg lekker, had ik niet verwacht, thuis toch ook eens proberen. 

Al met al was ik erg te spreken over al het eten. Zou ik hier zeker nog een keer heen gaan en kan ik dat jullie ook allemaal aanraden. De locatie is op het westelijk handelsterrein is altijd gezellig. Het restaurant is klein maar enorm sfeervol ingericht. Voor de zekerheid zou ik wel altijd reserveren. 

Bij Karakter is er geen kaart. Ze werken met een vast menu maar kunnen wel rekening houden met jouw wensen. Ze werken met biologische producten en zoveel mogelijk uit de regio. De bediening is enorm netjes en vriendelijk en kan vol enthousiasme vertellen over alles dat zij serveren. De liefde straalt echt overal vanaf, dat maakt mij wel blij. 

inrichting

 

8 antwoorden
 1. Bianca
  Bianca zegt:

  Leuk om je verslag te lezen & wat een mooie foto;s!
  Ik vond het eten heel lekker maar miste toch af en toe de laatste ’touch’ eraan! Desalniettemin heerlijke avond gehad natuurlijk!

  Beantwoorden
 2. Deb
  Deb zegt:

  Wat een mooie foto’s!! Het eten ziet er heerlijk uit. Ps. je bent weer terug van weggeweest in Bloglovin’ lijstje dus bedankt voor jouw comment ;-)

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.