Firma Pickles

Firma Pickles Rotterdam

Firmapickles

Samen met mijn vriend ging ik naar het oude haven zomerfestival. Een gezellige avond met wat drankjes en muziek van Gerson Main. Helaas begon het ineens heel erg hard te gieten. Toen zijn we dus maar een plekje gaan zoeken om te schuilen. Gelukkig zat Firma Pickles Rotterdam in de buurt. 

Oude haven is enorm gezellig om een drankje te doen, maar om te eten is het geen echte hotspot. En de betere tentjes hadden een aangepast menu of zaten al propvol. Daarom liepen wij richting de markthal om iets te eten te scoren. Los van een paas hapjes, was dit mijn eerste keer écht eten in de Markthal. Moet ik mezelf nu schamen als echte Rotterdammer? 

Het was nog gezellig druk bij Firma Pickles, maar wij kwamen iets voor sluitingstijd binnen dus tegen de tijd dat wij vertrokken was het zo goed als leeg. Direct bij binnenkomt ziet Firma Pickles er al geweldig uit. Die inrichting zou ik zo in mijn huis willen. Check die potten met augurken! En de tafeltjes staan ook gezellig vol. 

picklestafels

De bediening is spontaan en vriendelijk. Ze leggen hier de focus op burgers met wijn, maar helaas had ik geen echte wijn-mood. Mijn aandacht ging alleen maar uit naar de burgers. Ze hebben een enorme kaart er is echt keus zat. Van de klassieke hamburgers tot gambaburgers of een kalfsburger met rauwe tonijn. Maar ook aan de vegetariërs is gedacht natuurlijk. 

Ik ging voor de double cheeseburger. Ik heb namelijk een echte cheddar verslaving. Mijn vriend was hard opzoek naar een burger met bacon. Dat zat helaas alleen op de Pickles XXL deluxe burger. Tevens de duurste burger van 19,50 euro. Gelukkig vroeg hij wat de weekburger was, daar zat wel bacon op. Toen was de keus natuurlijk niet lastig. 

hamburgerpickles

Mijn double cheeseburger was erg lekker. Ondanks de twee dunnere burgers was het vlees toch goed gebakken. Al ga ik de volgende keer voor een dikkere burger. Ik hou van rood vlees. Voor het eerst een hamburger waar ik de augurken ook echt lekker vond. Dat mag natuurlijk ook wel in een zaak die “Firma Pickles” heet. Maar echt onwijs lekker! 

Bij de prijs van 14,50 euro zit de heerlijke dunne gekruide patat en een beetje coleslaw inbegrepen. Mijn vriend was niet zo’n fan van de dunnere patat, maar ik vond ze echt heerlijk! 

Het enige nadeel is dat papiertje dat onder je burger ligt. Dat vind ik toch minder smakelijk eten want dat begint natuurlijk nat te worden en te scheuren. 

Mijn vriend had wel de lekkerdere burger uitgekozen. Hij had de week special. Een echte Rotterdamse burger met een Rotterdamse kaas, krotenmosterd (rode bieten mosterd) en heerlijke bacon. De week special is dus zeker de moeite waard om even na te vragen bij de bediening! En ga zeker voor een burger met bacon, die tilde het geheel echt naar een heel ander niveau. 

hollandseburger

 
Firma Pickles

Grotemarkt 186 – Rotterdam Markthal
010 – 413 96 83
markthal@firmapickles.nl

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.