Goodpasta, pasta to go.
Pasta to go. En dan heb ik het niet over die tentjes op het station waar je een snelle pasta kunt halen. We kennen allemaal de noodles die je met een beetje kokend water in elke minuten klaarmaakt. Ultiem studentenvoer. Dit keer zag ik dezelfde soort bekers, maar dan met pasta. Goodpasta, is dat ook lekker?
Als ik boodschappen ga doe vind ik het heerlijk om bij elke supermarkt opzoek te gaan naar de beste aanbieding. Uiteindelijk ga ik dan naar de supermarkt met de meeste goede aanbiedingen, want om naar meerdere supermarkten te gaan ben ik meestal te lui.
Dit keer zat ik weer als een echte koopjesjager online door de aanbiedingen te zoeken. Ineens zag ik deze bekers staan. Ze kosten normaal 1,31 euro (Albert Heijn) maar dit keer was het twee voor de prijs van één. Normaal zou ik er alsnog voorbij lopen, maar nu was ik wel benieuwd. Is dit handig en lekker?
Ze zien er enorm handig uit. Grote bekers, water toevoegen tot het streepjes en een beetje roeren. Alleen ontbreekt er een vork of lepel. Geen probleem als je thuis bent, maar echt “to go” zijn ze dus niet.
Ik was bang dat deze pasta’s op de noodles zouden lijken met een cup-a-soup als saus. Maar gelukkig merkte ik al snel dat de saus wel dikker werd. Het resultaat ziet er dus tenminste wel uit als een normale pasta.
Als de Goodpasta enkele minuten heeft gestaan is hij goed. De saus is dan dik en de pasta zacht. Ze noemen het spaghetti, maar dat zouden deze korte stukjes eigenlijk niet mogen heten. Lange sliertjes zijn misschien niet echt handig, maar dit was bijna macaroni. Ook vond ik de pasta iets te zacht, maar misschien komt dat omdat ik eerst nog foto’s moest maken.
Qua smaak is het minder slecht dan verwacht, je proeft wat kruiden. Maar eigenlijk is de smaak vooral simpel en saai. Je kunt het zelf beter.
Deze Goodpasta met paddenstoelen-roomsaus leek mij enorm lekker. De smaak is in het begin een beetje wennen. Ik kan de smaak niet helemaal plaatsen, het doet me denken aan soep uit blik. En helaas heb ik door soep uit blik jarenlang gedacht dat ik champignonsoep niet lekker vond. Geen goed teken dus.
Uiteindelijk overheerst het romige voornamelijk en is het niet vervelend om te eten. Toch zou ik het geen tweede keer kopen.
Uiteindelijk is deze pasta dus zeker geen aanrader. Het is warm, maar verder heeft dit geen voordelen. Dan eet ik liever een zelfgemaakte pasta gewoon koud. Goedkoper, gezonder en lekkerder.
Leuk dat je dit hebt getest! Wij verkopen het (bij Kruidvat), het wordt razend goed verkocht maar het leek me echt niet lekker!
Ik heb wel eens de “carbonara” versie gegeten, is te doen hoor! Die champignon versie heb ik ook eens gehad, die vond ik echt enorm vies haha.
Ach ja, als student probeer je alles ;)
Met een half theelepeltje Surinaamse sambal zijn deze nog aardig te eten, voor de snelle hap,
als je wat langer op kantoor aanwezig moet zijn.
Let er eigenlijk nooit zo op maar hoeveel zout, zit er al in zonder de toegevoegde sambal?
Dat kan ik me wel voorstellen ja. Er zit ongeveer 1 gram zout in per 100 gram van het bereide product. Dat is evenveel als in een cup-a-soup 100ml. Nou staan die natuurlijk niet super gezond bekend, maar dit vult dan tenminste nog een beetje. Ik ben geen kenner, maar ik vind het minder erg dan verwacht.