Appeltaart havermout

appeltaarthaver

Als je net als ik graag op Instagram zit, zijn de prachtig opgemaakte bakjes havermout je vast wel opgevallen. Nette schaaltjes met elke superfood die je maar kunt bedenken in een leuk patroontje. Ik ben niet zo gezond. Maar ik heb havermout wel leren waarderen. Dit is niet de snelste versie, maar als je dit een keer als laat ontbijt eet kun je er zeker weer de hele dag tegenaan. Daarbij is deze appeltaart havermout gewoon enorm lekker!

Ik zou hier nu heel netjes kunnen vermelden dat het ontbijt één van de belangrijkste maaltijden van de dag is en dat ik dus elke dag netjes ontbijt. Maar ik moet natuurlijk wel eerlijk blijven. En meestal komt mijn ontbijt ergens rond lunchtijd. Als ik vroeg op moet staan kan ik echt nog niet aan eten denken. 

Dat kun je misschien ook zien aan het feit dat ik eigenlijk veel te weinig ontbijt recepten op mijn blog heb staan. Alleen op een vrije dag vind ik het wel lekker uitgebreider te ontbijten. En aangezien mijn vriend de koning der eitjes bakken is, moet hij dat dan meestal maken. Er kan weinig tegen een lekker eitje op. 

Ik ben nog aan het bedenken wat ik weer voor makkelijke snelle ontbijtjes wil gaan eten. Ik kom er al weken niet uit. Havermout? Vind ik soms wel lekker maar met wat? Cruesli heeft teveel suiker maar muesli vind ik niet lekker en van een boterham krijg ik misschien een hap weg. Dan kom ik vaak weer op de yoghurt uit, hoewel ik daar ’s ochtends ook niet echt gelukkig van zal worden vind ik het wel te eten. Het blijft lastig! 

Wat is jullie favoriete ontbijtje? Of maken jullie er wel gewoon rustig tijd voor? 

Appeltaart havermout
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
  1. 40 gram havermout
  2. 250 ml melk
  3. 1 appel
  4. 1 eetlepel rozijntjes
  5. klein klontje boter
  6. 1 eetlepel suiker
  7. 1 theelepel kaneel
Instructions
  1. Schil de appel en snij er blokjes van.
  2. Verwarm een klein klontje boter in een koekenpannetje.
  3. Doe de appel hierbij en bak deze op totdat hij iets zachter begint te worden.
  4. Voeg de kaneel, suiker en een scheutje water toe.
  5. Meng ondertussen de melk met de havermout en voeg hier de rozijntjes aan toe.
  6. Je kunt de havermout in een pannetje klaarmaken, blijf dan roeren tot hij de juiste dikte heeft.
  7. Ik doe hem lekker lui 3 minuten in de magnetron op 700 watt.
  8. Doe de gebakken appel op de havermout en serveer direct.
  9. Optioneel kun je de appeltaart nog afmaken met noten zoals bijvoorbeeld de geraspte amandel die ik heb gebruikt.
Notes
  1. Een machtig lekker ontbijt.
  2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *