maiskoekjes

Havermout mais koekjes

havermout mais koekjes

Simpele receptjes, ik ben er gek op. Soms duik ik gewoon mijn voorraadkast in om te kijken wat daar nog staat. Dit keer vond ik een blikje mais. Één van die dingen soms eens koop maar eigenlijk nooit in mijn gerechten verwerk. Nu maakte ik er deze havermout mais koekjes van!

Ik ben helemaal niet zo van de mais uit blik. Als ze door een salade zitten laat ik ze liever liggen. Maar als deze koekjes vond ik ze wel erg lekker! Je hebt de zoete smaak van de mais, nog lekker knapperig en een klein beetje warm. Ik serveerde deze met een simpel sausje van mayonaise en chilisaus.

 

Havermout mais koekjes

Wat heb je nodig:

 • 1 blikje (300 gram) mais
 • 2 eieren
 • 6 eetlepels havermout
 • 2 eetlepels bloem
 • zout
 • peper

Giet het vocht uit de mais. Klop in een schaal de eieren los en doe hierbij de mais. Doe de haver en bloem hier ook bij. Breng dit op smaak met peper en zout. Alles helemaal goed door elkaar mengen.

Zet een pan op het vuur, doe hier olie of boter in en laat dit goed warm worden. Je kunt nu hoopjes van je mengsel in de pan leggen. 1 Eetlepel is een mooi formaat voor de koekjes. Als je ze mooi rond wilt hebben (zoals ik heb geprobeerd) dan kun je het mengsel in een ronde uitsteker in de pan doen.

Bak ze zo aan beide kanten mooi goud bruin. Direct serveren en warm opeten.

Als je er ook een simpel sausje bij wilt, meng dan een lepel mayonaise met een lepel chilisaus. Vond ik er lekker bij!

havermout mais koekjes


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

4 antwoorden
 1. Ys
  Ys zegt:

  Mmm dit ziet er lekker uit! Ik had laatst havermoutkoekjes gemaakt met banaan in, maar die vond ik een beetje droog. Misschien deze eens proberen :)

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.