kokossmoothie

Tropische smoothie

kokossmoothie

Ik ga samen met mijn vriend een week lang aan de sapjes en soepjes. Gewoon een leuke uitdaging voor een week om een flinke lading groenten en fruit binnen krijgen. We kwamen dan ook met enorme tassen van de markt dit weekend. Ik begon de week goed met deze heerlijke tropische smoothie. 

Dat groenten en fruit gezond is, weten we ondertussen allemaal. Aan mijn dagelijkse dosis fruit kom ik toch maar zelden. Ik ben geen fruiteter, daarom was dit een goede uitdaging voor mij. Puur een stuk fruit eten vind ik helemaal niet lekker, maar verwerkt in een smoothie is het heerlijk! Deze week wil ik gaan ontdekken welke smoothies ik het allerlekkerste vind. Deze eerste smoothie was een directe hit. 

Zoete mango, romige kokos en fris zure passievrucht. Dat klinkt toch alleen al heerlijk? Deze smoothie is perfect begin van de dag. Mijn geheim bij het maken van een smoothie? Gebruik één bevroren stuk fruit, daardoor zal je smoothie niet alleen lekker koud zijn maar ook iets dikker. En voor mij is een smoothie ook pas compleet met een rietje, maar dat zou aan mij kunnen liggen. 

Met dit gezonde ontbijt waan je jezelf even weer op vakantie. En dat terwijl ik op dit moment de sneeuw uit de lucht zie dwarrelen. Ik heb het wel weer gehad met de kou, al wil ik wel nog steeds een middagje gaan schaatsen. Één van de weinige momenten waarop de kou mij echt niet stoort. En daarna heerlijke opwarmen bij een grote kom erwtensoep of warme chocolade melk. 

Nemen jullie vaak een smoothie als ontbijt en wat is jullie favoriete smoothie? 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Tropische smoothie
Print
Prep Time
Total Time
Prep Time
Total Time
Ingredients
 1. 1 mango (in blokjes ingevroren)
 2. 1 blikje kokosmelk a 400 ml
 3. 4 passievruchten
Instructions
 1. Doe de bevroren mango in de blender.
 2. Snijd 3 van de passievruchten door midden en lepel ze uit, doe dit ook in de blender.
 3. Doe als laatst de kokosmelk erbij in de blender.
 4. Laat de blender kort draaien tot je een mooie dikke smoothie hebt.
 5. Doe de smoothie in 2 grote glazen, maak af met de pitjes van de laatst passievrucht.
Notes
 1. Dit recept is genoeg voor 2 grote glazen.
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
9 antwoorden
 1. Manon
  Manon zegt:

  Oeh deze zomerse smoothie kan ik wel gebruiken om dat zomergevoel te krijgen, ik maak momenteel echt niet veel smoothies dat komt vanwege blender ergenissen dus binnen nu en een maand komt er een nieuwe of een food processor, in ieder geval ik ga deze onthouden.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.