Eetmaatje: Wat zijn normale porties?

eetmaatje

Juiste porties, het blijft een lastig iets. Zelf maak ik vaak veel te veel, waar we dan twee keer van eten. Tenminste, dat is de bedoeling. Maar vaak eet je gewoon teveel of gooi je de helft weg. Zonde natuurlijk!

Nu woog ik de laatste tijd mijn pasta en rijst af, zodat ik puur voor twee personen zou koken en geen berg over zou houden. Werkt prima, maar is soms een beetje onhandig als je gewoon even snel iets wilt maken.

Albert Heijn en het voedingscentrum hebben daar iets op verzonnen. Het “eetmaatje”  een maatbeter waarop je niet alleen de liters kan aflezen, maar ook precies kan zien wat een normale porties spaghetti, macaroni, penne, rijst, risotto of couscous is. Super handig dus!

Ze hebben dit ontwikkeld omdat zij ook tegen voedselverspilling zijn. En ondanks dat wij als land erg veel weg gooien is uit onderzoek gebleken dat wij liever niet zouden verspillen. Maar liefst 70% van de Nederlanders wil minder eten weggooien. Waarom beginnen we daar dan niet mee?

Je kunt nu een gratis eetmaatje krijgen bij een zak pasta of rijst.  Aanrader!

8 antwoorden
 1. Culinette
  Culinette zegt:

  Absoluut nonsensding. Je kunt uitsluitend voor jezelf bepalen hoeveel je moet koken. Iemand van 18 eet hele andere porties dan iemand van 75. Mensen die de hele dag zwaar werk doen hele andere porties dan mensen die achter een bureau zitten. 1 miljoen plastic bekertjes vervuilen nu het milieu. Schande!

  Beantwoorden
  • mimes
   mimes zegt:

   Voor mij en mijn vriend is de standaard portie een prima portie. En zo zijn er vast nog veel meer mensen. Ongekookt blijft het toch lastig om het in te schatten. Zullen vast meer mensen zijn die het gewoon kunnen gebruiken, dus om het vervuiling te noemen vind ik een beetje overdreven.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.