spaghetti zalm pesto

Pasta pesto met zalm

spaghettizalm

Ik zeg te vaak dat mijn gerechten snel en simpel zijn, maar deze pasta is dat ook zeker. Wij waren wat later thuis omdat we eerst nog boodschappen moesten doen. Deze pasta stond een half uur later al op tafel. Dat is fijn op zulke avonden. En dat terwijl je met deze pasta pesto met zalm toch het idee krijgt alsof er iemand uitgebreid heeft staan koken. 

Ik weet niet hoe jullie het doen, maar wij doen meestal één keer in de week boodschappen. Direct wanneer mijn vriend uit zijn werk komt rijden we naar verschillende supermarkten om onze inkopen te doen. Ik vind boodschappen absoluut niet vervelend om te doen, maar ik vind het avondeten op die dag wel altijd wat lastig. 

Kook ik voordat we weggaan? Of eten we pas als we terugkomen? Het liefst eet ik voordat we weggaan zodat ik niet met honger door een supermarkt loop. Als ik met trek door een supermarkt loop dan trek ik nog net geen verpakkingen open om in de winkel alles al op te eten. Wel gooi ik veel te veel overbodige troep in de kar. En dat terwijl ik toch altijd netjes met een boodschappenlijstje rondloop. 

Hoe doen jullie dat? In het weekend boodschappen doen vind ik echt afschuwelijk. Op zaterdag moet altijd iedereen ineens boodschappen doen en van werkende mensen kan ik me dat wel voorstellen. Maar er lopen dan ook altijd van die oudjes te buurten en kinderen te janken. Niet mijn ding. 

Ik dwaal een beetje af. Pasta pesto is altijd enorm lekker, met zelfgemaakte pesto het lekkerste. Maar ook ik gebruik echt wel eens een potje. De zalm past er enorm goed bij en deze schuif je gemakkelijk de oven in. Zoals ik al zei simpel, snel en onwijs lekker!


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Pasta pesto met zalm
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 150 gram pasta
 2. 150 gram erwten (diepvries)
 3. 1 pot pesto
 4. 2 zalmfilet
 5. 5 eetlepels broodkruim
 6. 1 ei
 7. bosje peterselie
 8. citroenrasp
 9. peper
 10. zout
Instructions
 1. Breng een pan met ruim water aan de kook
 2. Verwarm de oven voor op 180 graden
 3. Hak het bosje peterselie fijn en meng deze met het broodkruim, het ei, een beetje citroenrasp, peper en zout.
 4. Maak van het broodkruim een mooie korst bovenop de zalm, besprenkel met olie en plaats in de oven voor 10 minuten.
 5. Doe de pasta en de erwten in de pan met water en kook totdat de spaghetti gaar is.
 6. Giet de spaghetti af en doe terug in de pan, meng de pesto door de pasta heen.
 7. Serveer op een bord en leg er een zalmfilet op.
Notes
 1. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
16 antwoorden
 1. Deb
  Deb zegt:

  Dit ziet er heerlijk uit, heerlijk dat krokante korstje op de zalm.. hmmm!! Ik ben ook dol op pesto, het heeft zo’n heerlijke zomerse en mediterrane smaak. I love it!

  Wat betreft jouw vraag omtrent boodschappen halen.. dat doen wij ook meestal op zaterdag en dan voor de hele week, gewoon omdat dit in combinatie met werken het meest praktisch is. Wat ik er vooral lastig aan vind is het van tevoren bedenken wat ik de rest van de week ga eten. Het liefst zou ik dat spontaan en op de dag zelf bedenken..

  Beantwoorden
 2. Paola
  Paola zegt:

  Dat ziet er lekker uit! Mijn man en ik deden ook altijd boodschappen na ons werk, maat tegenwoordig ga ik door de weeks in mijn eentje als ik vrij ben! Zo kopen we minder en s’ochtends is het nog lekker rustig!

  Beantwoorden
 3. De Spiegelreflex
  De Spiegelreflex zegt:

  Ik ben dol op pasta pesto! Ik gebruik trouwens ook 90% van de tijd pesto uit een potje (oeps!). Mijn to-go en supersnelle recept is pasta koken, daarna pesto en stukjes tomaat en blokjes hesp bijdoen. Je hebt dus alleen een pot nodig om de pasta te koken en de rest van de ingrediënten doe je er koud bij, ideaal voor wanneer je haast hebt. Met zalm lijkt me ook heerlijk, ga ik zeker onthouden!

  Beantwoorden
 4. Judith
  Judith zegt:

  Ziet er heerlijk uit. Hier kan je bij de boer alleen op zaterdag terecht en dan doen we ook alle boodschappen voor de hele week, maar wel ver voor de meeste mensen boodschappen doen.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.