Broodje buikspek

Broodje buikspek

buikspek

De eerste keer dat ik buikspek maakte was het compleet mislukt. Het rook al enorm sterk en ik vond het totaal niet te eten. Ik zag er dus een beetje tegenop om het nog eens te proberen. Waarschijnlijk heeft het toen aan het vlees gelegen, soms heb je eens pech. Maar gelukkig gaf ik het niet op na één poging. 

Ondertussen zijn we zeker een jaar verder. Ik was echt huiverig om weer een stuk vlees te kopen dat ik waarschijnlijk weer direct de prullenbak in kon gooien. Maar gelukkig was het deze keer echt heerlijk! Zacht vlees, vet dat smelt in je mond en een heerlijk krokant randje. Dit stukje vlees is alles in één. 

Ik stopte het met wat hoisin saus tussen een stoombroodje, afgemaakt met een beetje lente ui. Super simpel. Voor het vlees heb je wat geduld nodig maar voor de rest doet de oven al het werk. Zonder teveel moeite een heerlijke broodje buikspek! 

Uiteraard niet het slankste stukje vlees. Zeker niet iets om wekelijks op tafel te zetten. Maar zondigen moet kunnen. Al doe ik het misschien iets te vaak. Ik roep al weer veel te lang dat ik er echt weer op moet gaan letten, maar tegelijkertijd vind ik dat ik lekker eten gewoon verdien. Ben moe van het werk en eten blijft toch de ultieme verwenning. 

Stiekem houd ik gewoon teveel van eten om mezelf dingen te ontzeggen. Maar ach, er zijn ongezondere verslavingen. 

Broodje buikspek
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
  1. 1 kilo buikspek
  2. 100 gram grof zeezout
  3. 1 bol knoflook
  4. 2 laurierblaadjes
  5. 10 lotus stoombroodjes (toko)
  6. hoisin saus
  7. lente ui
Instructions
  1. Begin de dag van te voren met het insnijden van de zwoerd.
  2. Probeer alleen door het vet en niet door het vlees te snijden.
  3. Verdeel het zout over de zwoerd heen en smeer het goed in.
  4. Laat het vlees zo een nacht in de koelkast staan.
  5. Verwarm de oven voor op 140 graden.
  6. Veeg met een keukenpapier het zout van het vlees af.
  7. Plaats het vlees in een ovenschaal.
  8. Snijd een bol knoflook door de helft en doe deze helften bij het vlees in de schaal.
  9. Doe twee laurier blaadjes erbij en giet nu koud water in de ovenschaal tot er ongeveer een laag van 1 cm in zit.
  10. Plaats de schaal in de oven en laat hem hier drie uur in staan.
  11. Verhoog na drie uur de temperatuur naar 200 graden.
  12. Laat het buikspek nu nog een half uur in de oven staan tot het krokant is.
  13. Haal het vlees eruit en laat het rusten.
  14. Zet een stoompan op het vuur en verwarm de stoombroodjes 10 minuten in de stoompan.
  15. Smeer de broodjes in hoisin saus.
  16. Snij mooie repen lente ui, doe dit ook op de broodjes.
  17. Snijd goede plakken van het buikspek en verdeel dit ook over de broodjes.
  18. Direct serveren.
Notes
  1. Geniet er van!
  2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
6 antwoorden
  1. Linda Delichef
    Linda Delichef zegt:

    Hahaha jouw relatie met eten is heel herkenbaar. Ik heb dit nog nooit op, maar ik vind het er altijd zo lekker uitzien! Eerst maar eens een keer ergens bestellen, om te proeven of het inderdaad zo lekker is. Dan durf ik de uitdaging misschien ook een keer aan.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *