Pizza rolls

pizzarollsVanmiddag ga ik spelletjes spelen bij wat vrienden. Ik vind het altijd leuk om dan iets mee te nemen, de vorige keer maakte ik een oreo cheesecake. Heerlijk, maar aangezien iedereen met zoete snacks aan kwam was het wel enorm veel zoetigheid! Dit keer besloot ik dus voor een hartig iets te kiezen, pizza rolls.

Eigenlijk zijn pizza rolls erg simpel om te maken. Dat zeg ik veel te vaak, maar dit is eigenlijk precies hetzelfde als normale pizza maken, alleen rol je hem voordat je hem bakt op.

Maak het deeg gewoon zoals je dat altijd maakt, ik gebruik dit pizzadeeg recept. En rol dit uit tot een rechthoek. Hoe langer je rechthoek hoe meer rolls je eruit kunt halen, hoe breder hoe groter je rolls worden.

Smeer de pizza in met tomatensaus. Beleg de pizza vervolgens met alles wat je lekker lijkt. Ik gebruikte deze keer paprika, ui en salami. Maar je kunt ook gerookte kip, geitenkaas en spinazie doen, of tonijn, crème fraîche en rode uien.

Pak nu één kant van de pizza voorzichtig op en rol deze op. Probeer dit best strak te doen zonder extreem veel te drukken.

rolmakenAls je er een mooie rol van hebt gemaakt moet je hiervan plakjes van ongeveer 1 cm dik snijden. De kontjes zullen waarschijnlijk lelijk worden, prima om te proeven straks uit de oven! Probeer bij het snijden niet teveel te drukken, snijd je mes echt. Anders druk je de rolletjes helemaal samen.

Leg de plakjes op je bakplaat en zet deze voor 30 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven.

Eetsmakelijk!

4 antwoorden
  1. Rosie
    Rosie zegt:

    Oeh dit klinkt echt heel erg lekker <3! Hmm! Ik ben dol op pizza en zo weer eens op een andere manier is altijd leuk! Dankjewel voor het delen!

    Veel liefs!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.