olijven marineren

Gemarineerde olijven

Gemarineerde olijvenZo’n mooi weekend. Tijd voor een onwijs simpel receptje. Want laten we eerlijk zijn, nu heeft toch niemand zin om uren in de keuken te staan? Wat wel fijn is, is om lekker met een wijntje in de zon te zitten. Daar passen deze olijfjes prima bij!

Heel veel mensen lusten geen olijven, ik was altijd één van die mensen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er nog steeds niet om sta te juichen. En als je me zou wakker maken om eens lekker olijven te gaan eten zou ik je heel erg raar aankijken. Maar er een paar prikken terwijl ik een wijntje drink vind ik wel lekker.

Nu kun je ze natuurlijk al gekruid kopen. Of met rode stukjes neppe paprika erin. Maar als je het zelf maakt kun je helemaal bepalen welke smaak jij wilt. Altijd fijn! Je kunt natuurlijk nog veel meer, of andere smaken toevoegen. Maar dit vond ik lekker en simpel. De citroen is een echte aanrader! 

Het is wel belangrijk dat je olijven koopt die zelf ook al lekker zijn, anders zul je ook nooit een lekker resultaat krijgen. Je wilt de smaak van de olijven naar boven halen en niet verhullen. 

Hou je wat van deze olijven over na een borrel? Gooi ze in de keukenmachine en gebruik ze als tapenade op wat toast. 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Gemarineerde olijven
Print
Prep Time
Total Time
Prep Time
Total Time
Ingredients
  1. groene olijven
  2. citroenrasp
  3. 3 tenen knoflook
  4. zeezout
  5. goede extra vierge olijfolie
Instructions
  1. Giet de olijven af en doe deze in een schaaltje.
  2. Doe de olijfolie hierbij en zorg ervoor dat de olijven helemaal onder staan.
  3. Rasp de schil van de citroen af. Dit hoeft niet te fijn. Ik heb het zelf erg grof gelaten, dan zien mensen tenminste wat erin zit.
  4. Kneus de tenen knoflook.
  5. Doe de knoflook en de citroenrasp bij de olijven.
  6. Top het af met een klein beetje grof zeezout.
  7. Laat het zo een dag lang lekker marineren door het afgedekt in de koelkast te laten staan.
Notes
  1. Geniet van de zon!
  2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *