mais soep

Soep van mais met kokosmelk

Soep van mais met kokosmelkJullie zagen eerder al dat ik maiskoekjes maakte van een blikje mais. Dit keer probeerde ik eens iets anders, deze soep van mais met kokosmelk.

Ik ben eigenlijk helemaal niet van mais uit een blikje. Suikermais aan de kolf vind ik wel super lekker, maar blikmais is maar een beetje matig. Toch kun je er best lekkere dingen van maken. Maakt een gerecht een klein beetje zoet en zijn lekker door een salade bijvoorbeeld.

Maar soep? Het is even wennen. Het ziet er niet direct enorm smakelijk uit, misschien omdat je niet zo vaak een gele soep eet? Het recept kwam ik tegen op allerhande, heel erg simpel.

 

Soep van mais met kokosmelk

Wat heb je nodig:

  • 1 prei
  • half blikje kokosmelk
  • blikje mais
  • 1 bouillonblokje
  • 1 theelepel sambal
  • 300 ml water

Maak de prei schoon en snijd deze in dunne ringen. Laat een pan op het vuur warm worden met een klein beetje olie. Doe de prei hier bij en fruit deze een beetje aan. Doe de theelepel sambal erbij. Hou een beetje van de mais apart om mee te garneren en doe de rest in de pan.

Tijd om de kokosmelk, het water en het bouillonblokje toe te voegen. Laat het zo enkele minuten doorkoken.

Doe de soep nu in een blinder, of maal het met een staafmixer fijn.

Doe de soep in een kom en maak af met een beetje mais. Je zou hier ook nog koriander aan toe kunnen voegen, maar zelf ben ik echt totaal niet van de koriander.

Simpel, maar lekker en apart.

Soep van mais met kokosmelk

 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

2 antwoorden
  1. Deb
    Deb zegt:

    Hmm lijkt me heerlijk, de sambal zal het net wat meer pit geven. Ik gooi sambal ook door veel gerechten. In erwtensoep vind ik het ook erg lekker.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *