Witlof mosterd soep

witlofmosterdsoep

Dat je van zo’n beetje alles soep kunt maken was ondertussen wel duidelijk denk ik. Toch vind ik het leuk om elke keer weer een andere soep te maken en te verzinnen welke smaken daar goed bij zouden passen. Dit keer had ik nog witlof liggen die op moest voordat wij op vakantie gingen, daarom maakte ik deze witlof mosterd soep. 

Veel mensen houden niet van witlof. En ondanks dat ik er zelf helemaal gek op ben, begrijp ik dat wel. Witlof kan wat bitter zijn. Puur of rauw zou ik het niet snel eten, maar met ham in een heerlijke kaassaus vind ik het onwijs lekker. 

Bij deze soep was ik ook bang dat hij een beetje bitter uit zou vallen. Maar gelukkig viel dat enorm mee. De rauwe ham erin maakt hem wel echt helemaal af. 

Vroeger gebruikte ik altijd normale ham, maar de laatste tijd ben ik helemaal fan van rauwe ham. Het geeft in zulke gerechten net iets meer smaak af dan een normale ham. Dus dat kan ik jullie zeker aanraden. Het is ook een gezonde (slankere) optie die je in sommige gevallen ter vervanging van spek kunt gebruiken. 

Wij aten deze soep als voorgerecht en dan is die al best zwaar. Als je hem echt als maaltijd zou eten dan zou ik aanraden om er een broodje met gegratineerde kaas in te doen. Net als in uiensoep. Lekker!


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Witlof mosterd soep
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 500 gram witlof
 2. 200 gram rauwe ham
 3. 1 el grove mosterd
 4. 2 el bloem
 5. 750 ml bouillon
 6. bosje peterselie
 7. 1 ui
Instructions
 1. Snipper de ui en fruit deze in een pan aan.
 2. Snij de kern uit de witlof en snij deze ook in stukken.
 3. Doe deze in de pan samen met de twee eetlepels bloem.
 4. Laat de bloem even garen voordat je geleidelijk de bouillon toevoegt.
 5. Laat de soep wanneer alle bouillon erbij zit nog 10 minuten doorkoken.
 6. Haal de staafmixer door de soep.
 7. Breng de soep nu op smaak met de lepel grove mosterd en een bosje fijn gesneden peterselie.
 8. Snij de plakjes rauwe ham in stukken en doe deze in de soep.
 9. Proef en breng indien nodig verder op smaak met peper en zout.
Notes
 1. Weer eens een andere soep.
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
7 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.