Ouderwets stoofvlees

stoofvleesStoofvlees. Het is één van mijn lievelingsgerechten. Het ziet er nooit lekker uit, maar wie geeft daar iets om. Het is heerlijk! Bij wat simpel gekookte aardappels, nog lekkerder over een bord patat en de dag erna gewoon met een lekker geroosterd boterhammetje.

Stoofvlees moet lang op maar is eigenlijk wel erg simpel om te maken! Ik ga geen precies recept geven, want je kunt alles heel erg naar smaak en eigen inschatting klaarmaken. Dat is ook hoe ik het doe.

Ik snij eerst wat runderlappen in stukken van ongeveer 1 vierkante centimeter. Bak deze even snel aan totdat ze een beetje kleur hebben en vervolgens fruit ik in dezelfde pan ook wat uien aan. Vervolgens kijk ik vaak wat ik nog in de koelkast heb liggen, dit keer deed ik er bijvoorbeeld nog stukjes rode paprika en wortel bij. Maar met alleen ui is het ook al heerlijk.

Afblussen met 1 flesje donker bier en 2 bouillon blokjes. Vervolgens zoveel water toevoegen tot het allemaal helemaal onderstaat. Een paar laurierblaadjes erbij doen.

Dit moet vervolgens vier uur op een zacht vuurtje staan met de deksel op de pan. Soms een keer controleren of er niet nog meer water bij moet. Als het ongeveer 3.5 uur heeft opgestaan kun je er 3 plakken ontbijtkoek ruim besmeerd met mosterd bij doen. Dit er door roeren. Klinkt raar, maar is heerlijk! Voor een mooie glans kun je het stoofvlees nog afmaken met een klontje boter.

Serveren met wat je maar lekker vind en genieten maar.

Eetsmakelijk!

3 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.