Hazelnoot & kaneel biscotti

biscotti

Bakken, het blijft een hobby. Helaas een hobby die niet helemaal goed is voor de lijn. Elk excuus om te bakken grijp ik meestal aan. Verjaardagen, feestjes of bezoek. Maar soms heb je eigenlijk geen reden en toch onwijs veel zin om te bakken. Dan zijn mijn vriend z’n collega’s mijn vrijwillige slachtoffers. Zo ook deze keer.

Ik maakte dit keer hazelnoot en kaneel biscotto. Die gaan er vast wel in tijdens de koffie pauze.

Zelf maken is erg simpel, je hebt de volgende dingen nodig:

  • 300 gram bloem
  • 200 gram hazelnoten
  • 175 gram roomboter
  • 2 eieren
  • 1 zakje bakpoeder
  • 200 gram donkere basterdsuiker
  • 1 vanille stokje
  • 1 theelepel kaneel
  • zout

Haal de boter op tijd uit de koelkast en mix deze samen met de suiker door elkaar tot het een beetje luchtig is. Voeg daarna één voor één de eieren toe en blijf mixen. Doe hier ook het merg van het vanille stokje bij.

Meng in een andere schaal de gezeefde bloem, bakpoeder, kaneel en het zout. Gooi het bloemmengsel langzaam bij de boter. Als het allemaal goed opgenomen is kun je de hazelnoten er doorheen doen.

Leg een bakpapiertje op een bakplaat en maak van je deeg 2 lange rijen van ongeveer 1.5 cm hoog.

Plaats dit in een voorverwarmde oven op 180 graden en laat het er 30 minuten in staan. Na 30 minuten zou het al een beetje hard moeten zijn. Haal de plaat eruit en laat het even afkoelen. Als het genoeg is afgekoeld om mee aan de slag te gaan, kun je van de rijen koekjes van ongeveer 1.5 cm dik snijden.

Nu moeten de koekjes weer terug in de oven voor ongeveer 10 minuten, halverwege een keertje omdraaien. Zo krijg je heerlijke knapperige koekjes.

Enjoy!

biscottionder

 

3 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.