broodje kip kerrie

Kip-kerrie salade maken

broodjekipkerrie

Ik ben gek op brood, toch houd ik mijn broodjes vaak simpel. Dit keer had een kipfilet over en daarom wilde ik graag zelf deze kip-kerrie salade maken. Simpel maar toch onwijs lekker, daar kan zo’n bakje van de supermarkt echt niet tegenop. 

Vroeger kocht ik wel eens zo’n bakje salade voor op brood, in de winkel had ik er dan enorm veel zin in. Maar de dagen daarna vergat ik het totaal of had ik er juist helemaal geen zin in. Daarom is het zo fijn als je het gewoon zelf kunt maken. Je hebt er ook nog eens helemaal niet veel voor nodig, geen bijzondere dingen. Dit heb je bijna allemaal wel standaard in huis en als je iets niet hebt kun je het gemakkelijk vervangen door een ander product dat je dan wel in huis hebt. 

Vervang de mayonaise bijvoorbeeld door yoghurt of crème fraîche, of maak eens je eigen mayonaise. De bosui je ook gemakkelijk vervangen door normale ui of helemaal weg laten. 

Probeer het ook eens met ananas, bleekselderij of appel. Er is zoveel variantie mogelijk, maar met deze basis zit je in ieder geval altijd goed. 

Maak je nog broodje lekkerder met wat extra salade, tomaat of komkommer. Hebben jullie dat ook, dat je met veel meer plezier een boterham eet als er een beetje sla op zit? Voor mij voelt het dan direct alsof mijn simpele boterham met kaas een luxe rijk belegd broodje is. Nog erger als je er ook een gekookt eitje op doet. 

Eten moet je leuk maken en als dat zo simpel is als een broodje net iets rijker beleggen, waarom niet?


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Kip-kerrie salade
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 1 kipfilet
 2. 1 eetlepels mayonaise
 3. 1 theelepel kerrie
 4. bosui
Instructions
 1. Zet een pannetje met water op het vuur en breng dit aan de kook.
 2. Doe de kipfilet hierin en kook deze in ongeveer 15 minuten gaar.
 3. Haal de kipfilet uit het water en trek deze met twee vorken uit elkaar tot je fijne stukjes hebt.
 4. Hak de bosui fijn en doe deze samen met de mayonaise en de kerrie bij de kipfilet.
 5. Roer alles goed door, proef en breng indien nodig verder op smaak met peper en zout.
Notes
 1. Maak er een heerlijk broodje van!
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
3 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.