Nacho’s met chorizo

nachochorizo

De vakantie is voor mij en mijn vriend nu echt voorbij. Een week lang hebben we genoten van heerlijk maar vaak ongezond eten, nu moeten we weer wat gezonder eten. Als “laatste avondmaal” mocht mijn vriend iets uitkiezen om te eten. Een lastige taak voor hem. Hij kwam met de risotto met chorizo die ik laatst maakte, maar aangezien we die laatst al op hadden stelde ik voor om de chorizo met nacho’s te combineren. Zo kwamen we dus op deze nacho’s met chorizo uit! 

Chorizo is heerlijk. Nacho’s zijn heerlijk. Combineer deze twee met elkaar en je hebt een onwijs lekkere maaltijd. Niet de gezondste overigens, maar soms moet het kunnen. 

Wij aten dit als avondeten maar dit is natuurlijk ook enorm lekker om te serveren bij een borrel en met meerdere mensen te delen. 

Als mijn oven het zou doen, dan had ik de nacho’s op het laatste moment met de kaas nog even in de oven gezet. Maar zo was het ook heerlijk.  Maar om één of andere reden is kaas altijd nog lekkerder als het gesmolten is. Een tosti is ook lekkerder dan een normale boterham met kaas. Het is magie. 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Nacho's met chorizo
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
  1. nacho's
  2. 100 gram chorizo
  3. 100 gram cheddar
  4. 1 ui
  5. 1 rode ui
  6. 1 eetlepel bloem
  7. 1 eetlepel tomatenpuree
  8. 1 theelepel sambal
  9. 2 eetlepels crème fraîche
  10. peterselie
  11. 2 kipfilets
Instructions
  1. Snipper de ui en snij de kip en chorizo in kleine stukjes.
  2. Bak alles in een pan aan tot de uien glazig zijn.
  3. Voeg de sambal en tomatenpuree toe en laat deze even ontzuren.
  4. Voeg nu een eetlepel bloem toe en gaar deze kort.
  5. Doe een klein beetje water in de pan, roer goed door. Blijf water toevoegen tot je saus een fijne dikte heeft.
  6. Vul diepe borden met nacho's.
  7. Doe hier je chorizo overheen.
  8. Snij de rode ui in ringen en verdeel deze over de nacho's.
  9. Eetlepel crème fraîche erop en verdeel wat gehakte peterselie erover.
  10. Geraspte cheddar (of andere kaas) over het bord verdelen. Je zou de nacho's nu even kort in de oven onder de gril kunnen zetten.
Notes
  1. Een heerlijke guilty pleasure!
  2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/

 

12 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *