Gevulde koeken

gevuldekoek

Ik had jullie al laten zien dat ik zelf amandelspijs heb gemaakt en hoe jullie dat ook zouden kunnen maken. Ik had genoeg spijs voor twee recepten, de gevulde speculaas was heerlijk. Maar wat traditionele gevulde koeken kunnen natuurlijk ook niet ontbreken. Altijd lekker!

Soms is het wel zwaar om een foodblogger te zijn. Zo zijn deze koeken bijvoorbeeld van twee weken terug en krijg ik er terwijl ik dit nu typ weer enorm veel trek in. Dat terwijl mijn oven nog steeds stuk is en ik dus niets kan bakken. Wat misschien ook maar goed is, want al dat gebak was niet goed voor mijn dieet. 

Ik vind afvallen soms wel lastig in combinatie met mijn blog. Er zitten nog zo enorm veel leuke recepten in mijn hoofd die ik zou willen delen, maar veel zijn niet bepaald gezond. Zeker nu ik terug ben uit Praag zijn er zoveel dingen die ik zou willen namaken. Maar het was vooral veel vlees, heel veel vlees. En los van al die inspiratie ben ik ook nog eens met de kerstdiners bezig. Onwijs leuk om te plannen, maar het liefst zou ik alles al een keer oefenen voordat het echt kerst is. 

Zo maak ik bijvoorbeeld Beef Wellington, spannend! Ook ga ik een baked Alaska maken. Een taart met cake, ijs en meringue. Ik kijk er nu al naar uit!

Gaan jullie ook koken met kerst of schuiven jullie gewoon lekker aan?


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Gevulde koeken
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
  1. 200 gram amandelspijs
  2. 2 eieren
  3. 150 gram roomboter
  4. 100 gram lichte basterdsuiker
  5. 250 gram bloem
  6. halve theelepel citroenrasp
  7. mespunt zout
  8. Garneer amandelen
Instructions
  1. Doe de bloem, basterdsuiker, citroenrasp, roomboter en een mespuntje zout in een grote kom.
  2. Klop de eieren los en doe bijna alles bij de bloem, laat genoeg over om de koeken straks mee in te smeren.
  3. Kneed de ingrediënten in de kom tot een stevig deeg.
  4. Wanneer je van het deeg een stevig bal kunt maken is het goed, kneed niet onnodig lang door.
  5. Laat het deeg een half uur rusten in de koelkast.
  6. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  7. Rol het deeg uit en steek hier met een steker rondjes uit.
  8. Leg op één rondje een theelepel spijs en smeer de randen in met het los geklopte ei.
  9. Leg er een rondje deeg op en druk de randen met een vork aan.
  10. Maak zo alle koeken.
  11. Smeer alle koeken in het opgeklopte ei en druk hier een garneer amandel in.
  12. Bak de koeken in 30 a 35 minuten goud bruin.
Notes
  1. Traditioneel lekker!
  2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
6 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *