Gevulde speculaas

gevuldespeculaas

Ik deelde al het recept om zelf amandelspijs te maken. Dan moet ik natuurlijk ook wel delen waarvoor je het amandelspijs zou kunnen gebruiken. Ik gebruikte de helft van mijn amandelspijs voor deze gevulde speculaas. Dat leverde een blij vriendje op. 

En in dit geval ook blije ouders. Want aangezien mijn eigen kapot was moest ik bij mijn moeder gaan bakken. Je kunt natuurlijk niet uren de keuken overnemen en vervolgens al je baksels weer mee naar huis nemen. Deze keer dus ook geen baksels voor de collega’s van mijn vriend. Het ging allemaal wel heel erg snel op. Maar dan zat ik ook met 3 mensen die gek zijn op alles met spijs. 

Is gevulde speculaas trouwens echt iets voor met de december feestdagen? Voor mijn gevoel wel, maar dat maakt het niet minder lekker de rest van het raar. Ik was er zelf nooit echt een fan van, maar ook hierbij moet ik helaas mijn woorden weer terug nemen. Als je zelf begint te koken en bakken kom je erachter dat je veel meer lekker vind dan je dacht. Het is zelfgemaakt gewoon veel lekkerder dan wat je in de supermarkt kan kopen. 

Ik snack best nog wel eens met kant en klaar dingen. Chips en chocolade vind ik bijvoorbeeld heerlijk. Maar sinds ik zelf meer ben gaan koken en bakken heb ik niet één keer koeken gekocht. Het is vaak zo simpel om te maken, helemaal niet duur en veel lekkerder. Je geniet er ook meer van. 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Gevulde speculaas
Print
Ingredients
  1. 250 gram amandelspijs
  2. 250 gram bloem
  3. 125 gram roomboter
  4. 150 gram donkere basterdsuiker
  5. 1 theelepel koek/speculaas kruiden
  6. half zakje bakpoeder
  7. 2 eieren
  8. garneer amandelen
Instructions
  1. Kneed een deeg van de bloem, boter, suiker, speculaaskruiden en het bakpoeder. Als het deeg te droog is kun je een heel klein beetje melk toevoegen.
  2. Blijf het deeg kneden tot je een mooie stevig deegbal hebt.
  3. Laat het deeg nu een half uur rusten.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  5. Rol het deeg uit tot een rechthoek.
  6. Roer één ei door het amandelspijs heen.
  7. Leg het amandelspijs in het midden van het deeg.
  8. Maak nu een gesloten rol van het deeg zodat het spijs mooi in het midden van de rol zit.
  9. Klop het tweede ei los en besmeer de bovenkant van het speculaas hiermee.
  10. Druk de garneer amandelen bovenop en smeer nogmaals in met het ei.
  11. Plaats dit nu in de oven voor ongeveer 35 minuten.
Notes
  1. Speciaal voor dit recept gebruikte ik een spijs met sinaasappel in plaats van citroen, was erg lekker!
  2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
 

8 antwoorden
  1. Emma
    Emma zegt:

    Ohja, dit is ook mijn favoriet! Al meerdere malen gemaakt een echte aanrader vooral met zelfgemaakt amandelspijs! Helemaal niet veel moeite, zo gedaan!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *