Perentaart met frangipane

perenfrangipane

Ik had nog peren liggen die echt op moesten. Dat is een goede reden om taart te bakken, toch? Als we geen échte reden hebben, maken we er gewoon eentje. Daardoor zat ik lekker Heel Holland Bakt te kijken met deze perentaart met frangipane. 

Ik bak zelden een taart een tweede keer. Er is nog zoveel te ontdekken, waarom zou je dan altijd hetzelfde bakken? Toch gaat deze taart op mijn lijstje favorieten en is er een grote kans dat ik hem nog een keer maak. Het deeg is heerlijk krokant, de frangipane is machtig en smaakvol en de peren zijn subtiel zoet. Daarbij ziet deze taart er ook gewoon prachtig uit. 

Heel Holland bakt is ook echt slecht voor de lijn. Terwijl ik kijk, word ik altijd zo enthousiast dat ik ook direct weer iets wil gaan bakken. Terwijl ik dit typ kijk ik ook een aflevering. Het leukste zijn de dingen die totaal mislukken. Want laten we eerlijk zijn, dat hebben we allemaal wel eens. 

Ik blijf het ook altijd lastig vinden om voor andere te bakken. Het liefst trakteer ik pas iets wanneer ik zeker weet dat het goed is. Het nadeel van een taart is dat je hem heel moet laten tijdens het serveren. Anders ziet het er zo vreemd uit. Eigenlijk kun je dus nooit proeven of die wel echt goed is. Gelukkig is dat tot nu toe altijd goed gegaan. Of mensen zijn gewoon altijd te beleefd om eerlijk te zeggen dat het een grote flop is. 

Maar van deze taart heb ik zelf een enorm stuk gegeten. Dus ik kan jullie garanderen dat die enorm lekker is. 

Perentaart met frangipane
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Voor het deeg
 1. 100 gram zachte boter
 2. 150 gram bloem
 3. 50 gram suiker
 4. Snufje zout
Voor de frangipane
 1. 100 gram amandelmeel
 2. 75 gram zachte boter
 3. 75 gram suiker
 4. 1 ei
Topping
 1. 4 peren
 2. amandelschaafsel
Instructions
 1. Snijd de boter van het deeg in kleine stukjes.
 2. Meng de boter met de andere ingredienten van het deeg tot een kruimelig deeg.
 3. Maak hier vervolgens een grote deegbal van en leg hem in de koelkast om een half uur te rusten.
 4. Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil ondertussen de peren en snijd deze in mooie dunne plakjes.
 5. Maak de frangipane door de boter eerst romige te mixen. Voeg het ei toe en blijf weer mixen.
 6. Roer vervolgens de suiker er doorheen. Maak de frangipane af met het amandelmeel en mix dit tot een mooi beslag.
 7. Rol het deeg uit tot deze groot genoeg is voor jouw (spring)vorm. Leg het deeg in de vorm.
 8. Bij mij viel het uit elkaar, maar dan druk je het gewoon weer aan.
 9. Verdeel de frangipane over de bodem.
 10. Leg de plakjes peer mooi op de frangipane, doe dit met aandacht, dat maakt de taart echt een stuk mooier.
 11. Verdeel wat amandelschaafsel over de randen.
 12. Bak de taart in 30 minuten af.
Notes
 1. Heerlijk als hij nog warm is, maar ik vond hem het allerlekkerste uit de koelkast.
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
3 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.