Risotto met gorgonzola en peer

risottoblauwekaas

Soms heb ik een gerecht al enorm lang op de planning staan, maar kom ik er elke keer niet aan toe of heb ik er gewoon geen zin in. Deze risotto met gorgonzola en peer was zo’n recept. Ik had elke keer weer groenten of vlees liggen dat echt op moest. Maar nu heb ik het eigenlijk gemaakt. 

Ik ben helemaal niet zo’n fan van blauwe kaas. Maar ik blijf ook producten waar ik niet gek op ben eten. Gewoon om het elke keer weer op een andere manier te proberen. Soms ontdek ik daardoor dat ik producten in bepaalde combinaties wel kan waarderen. Zo hield ik bijvoorbeeld vroeger nooit van koriander, maar sinds ik bij Shirkhan een saus met koriander had, waardeer ik het steeds meer. 

Ik heb een keer in Den Haag een pasta met blauwe kaas gegeten. Die pasta vond ik echt heerlijk. Toch heb ik blauwe kaas zelf nog nooit zo lekker kunnen toepassen. In die pasta was het heel subtiel. Misschien kies ik gewoon de verkeerde kaas? Maar in deze risotto kwam de blauwe kaas wel subtiel naar voren. Durf je het toch nog niet aan? Ga dan voor een subtiele geitenkaas, die kunnen al meer mensen waarderen. 

Ik ben normaal helemaal niet van fruit op warm eten. Vroeger maakte mijn moeder bijvoorbeeld wel eens vruchtjes bij rijst, dat vond ik echt afschuwelijk. Ananas op pizza? Voor mij liever niet. Maar deze peer past hier echt perfect bij. Het zoete van de peer maakt de blauwe kaas iets minder scherp. Je zou ook kunnen kiezen voor een zoete appel. 

Risotto met blauwe kaas
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 200 gram risotto rijst
 2. 50 gram blauwe kaas
 3. 2 peren
 4. 1 rode ui
 5. 2 handjes rucola
 6. 1 handje walnoten
 7. bouillon
 8. 1 glas witte wijn
 9. halve theelepel tijm
 10. peper
 11. zout
Instructions
 1. Snipper de ui, fruit deze aan in een grote braadpan.
 2. Doe de rijst bij de ui en bak deze kort af.
 3. Blus dit af met de witte wijn.
 4. Blijf de risotto roeren en voeg rustig bouillon toe.
 5. Geef de rijst de tijd om de bouillon op te nemen.
 6. Schil ondertussen de peer en snijd deze in kwarten.
 7. Blijf bouillon bij de risotto toevoegen, proef tussendoor of de rijst al gaar begint te worden.
 8. Als de rijst helemaal gaar is kun je de blauwe kaas toevoegen.
 9. Proef en breng verder op smaak met de tijm en peper en zout.
 10. Leg in elk bord een bedje van rucola, verdeel de risotto hier overheen.
 11. Leg op elk bord 1 peer en maak de borden af met een handje gebroken walnoten.
Notes
 1. Dit recept is genoeg voor 2 a 3 eters. Smakelijk!
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
4 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.