Wraps met gerookte kip en munt

wrapgerooktekip

Altijd lekker makkelijk en snel. Een wrap vullen met alles dat je graag eet. Met gerookte kip zit je altijd goed, ik ben er echt gek op. Ik wil heel graag mijn eigen rookoventje zodat ik zelf gerookte kip kan maken. Tot die tijd maak ik het gewoon met gerookte kip van de supermarkt. Ook daarmee zijn deze wraps met gerookte kip en munt heel erg lekker. 

Ik kook graag, maar door tijdgebrek moet ik soms toch iets snels op tafel zitten. Op woensdag zit ik tot 20 voor 5 op school en begin ik om half 6 met werken. In de tussentijd moet ik thuis zien te komen en iets eten. Zo’n wrap is dan een ideale oplossing. Binnen enkele minuten heb je een heerlijke maaltijd op tafel staan. 

En als je er teveel hebt gemaakt, kun je ze ook nog eens erg makkelijk de volgende dag als lunch eten. Dan zijn ze misschien zelfs nog wel lekkerder. 

Ik ben normaal echt van het warme eten. Voor wraps maak ik graag een uitzondering. Toen ik nog niet veel met koken bezig was, had ik een paar standaard recepten die ik elke week maakte. Pasta, nasi en wraps. Niet erg spannend maar wel altijd lekker. Terwijl ik dit typ, realiseer ik mezelf dat ik weer een keer nasi moet maken. Pasta maak ik nog steeds wekelijks, wel verschillende soorten. Wraps staan ook nog regelmatig op het menu. Maar nasi heb ik echt al maanden niet gemaakt. 

Koude wraps zijn zeker lekker wanneer het warm weer is. Maar meestal eet ik gewoon waar ik zin in heb en kijk ik niet naar het seizoen. Zo heb ik ook alles voor erwtensoep al gekocht. Zin in! 

Wraps met gerookte kip en munt
Print
Prep Time
Total Time
Prep Time
Total Time
Ingredients
 1. 6 wraps
 2. 1 gerookte kipfilet
 3. kwart ijsberg sla
 4. 4 tomaten
 5. 1 rode ui
 6. 3 wortelen
 7. 2 eetlepels zure room
 8. bosje gehakte peterselie
 9. 5 blaadjes munt
 10. peper
 11. zout
 12. olijfolie
Instructions
 1. Snij de kip in reepjes, de ui in halve ringen, de tomaat in plakjes en de ijsbergsla fijn.
 2. Hak de munt helemaal fijn.
 3. Klop de zure room los met een beetje olijfolie en breng dit op smaak met peper en zout.
 4. Roer de peterselie en de munt door de zure room.
 5. Smeer elke wrap in met de zure room.
 6. Beleg elke wrap met de gerookte kip, wortel, sla en ui.
 7. Vouw boven- en onderkant naar binnen en rol de wrap vervolgens op.
Notes
 1. Super simpel, maar altijd lekker.
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.