zalm wrap

Wrap met zalm, roomkaas en avocado

Wrap met zalm, roomkaas en avocadoNiet het meest spannende recept. Ik denk dat de meeste mensen dit wel eens op hebben en misschien ook wel eens zelf gemaakt hebben.  Maar gebruiken jullie (net als ik vroeger) boursin of een andere gekruide roomkaas? Dit is zoveel lekkerder met wat verse kruiden, helemaal naar je eigen smaak. Dus maak het eens helemaal zelf!

Helemaal zelf? Nouja, ik kies bij koude gerechten graag voor kant en klare wraps. Mijn zelfgebakken wraps zijn vaak iets krokanter en rollen daardoor niet helemaal mooi op. Daarbij kan het soms ook geen kwaad om eens voor de makkelijke weg te kiezen, we kunnen niet elke dag uren in de keuken staan.

Deze wraps gaan zeker mee bij een picknick, zijn heerlijk als lunch en laatst hebben we ze zelfs als avondeten gegeten. Mijn vriend is gek op vis dus was hier dan ook erg blij mee.

 

Wraps met zalm, roomkaas en avocado

Wat heb je nodig:

  • 4 wraps
  • 200 gram gerookte zalm
  • 150 gram roomkaas
  • 4 tomaten
  • 1 avocado
  • ijsbergsla
  • bieslook
  • peterselie
  • peper
  • zout
  • dille
  • beetje citroensap

Pak de wraps en leg ze allemaal open neer. Smeer de bovenkant van elke wrap in met de roomkaas.

Strooi nu alle kruiden die je wilt gebruiken over de roomkaas. Ik gebruikte veel bieslook, een bosje peterselie, dille, peper en zout.

Leg hierop de plakken zalm. Verdeel dit netjes over alle 4 de wraps. Je kunt ze helemaal bedekken, maar je kunt er ook voor zorgen om gewoon één dikke strook te bedekken. Als je hem straks oprolt komt dat op hetzelfde neer.

Snij de tomaten in plakken en verdeel deze ook over de wraps.

De avocado snij je doormidden, je haalt de grote pit eruit. Vervolgens snij je hem tot de schil in reepjes. Die reepjes kun je er dan met een lepel in één beweging uit de schil halen. Deze gaan ook op de wrap.

Dit maken we af met wat gesneden ijsbergsla.

Vouw de onderkant naar binnen en rol de wrap op.

Als je ze langer bewaart, bijvoorbeeld om mee te nemen als lunch. Vouw dan ook de bovenkant naar binnen voordat je hem oprolt en pak hem daarna met plastic folie strak in. Dan heb je straks een fijne strakke wrap waar niet alles uitvalt.

Enjoy!

Wrap met zalm, roomkaas en avocado

 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

8 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.