quiche zonder deeg

Quiche zonder deeg

Quiche zonder deeg: Broccoli, geitenkaas en walnotenAltijd maar die koolhydraten. Dat het gezond is om daar soms eens iets minder van te eten weten we ondertussen wel. Maar los van de koolhydraten heeft zo’n lekkere korst ook gewoon enorm veel kcal. Dat was voor mij een reden om eens quiche zonder deeg te proberen.

Nog steeds lekkere en rijke vulling, geitenkaas en walnoten zijn ook vet. Maar dan is het in ieder geval niet dubbelop. Ik vind dat je zoveel mogelijk moet genieten. Maar waar je dingen niet zou missen en het dus eigenlijk overbodige kcal zijn, kun je ze beter weglaten.

Broccoli is één van mijn favoriete groenten. En ook nog eens enorm gezond. Deze quiche lijkt mij overigens ook lekker met bloemkool.

Behalve dat dit dus eigenlijk een gezonde maaltijd is, is hij ook nog eens enorm simpel te maken. Alles in een schaal gooien en in de oven zetten. Maar laat ik het toch maar ietsjes uitgebreider uitschrijven.

Is ook ideaal om al klaar te zetten voordat je naar je werk gaat. Hoef je hem ’s avonds alleen maar even in de oven schuiven. Gezond eten lijkt soms enorm veel werk en heel erg duur. Maar met de juiste planning valt dat enorm mee. Groenten moet je kiezen wanneer ze in het seizoen zijn, ga daarvoor naar de markt bij voorkeur. Dat scheelt enorm veel geld. 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

Quiche zonder deeg
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
  1. 2 stronken broccoli
  2. 100 gram zachte geitenkaas
  3. 6 eieren
  4. 100 ml melk
  5. 50 gram walnoten
  6. peper
  7. zout
Instructions
  1. Verwarm de oven voor 180 graden.
  2. Snij de roosjes van de broccoli af. Persoonlijk vond ik de kleinste roosjes het lekkerste, dus niet te grote stukken snijden. Doe de broccoli vervolgens in een ovenschaal.
  3. Breek de walnoten in kleinere stukjes en verdeel dit over de broccoli.
  4. Verdeel de geitenkaas hier ook over. Je kunt ook kiezen om een andere kaas te gebruiken, brie bijvoorbeeld.
  5. Klop de eieren met de melk los en breng dit mengsel op smaak met peper en zout. Giet dit mengsel over de hele quiche heen zodat alles een klein beetje bedekt is.
  6. Plaats de schaal in de oven en bak hem in 45 minuten gaar.
Notes
  1. Simpel en gezond!
  2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/

 

26 antwoorden
    • Mirne (Season with love)
      Mirne (Season with love) zegt:

      Het blijft wel bij elkaar zoals een omelet, maar het is wel minder stevig dan een stuk met deeg natuurlijk.

      Beantwoorden
  1. Chantal
    Chantal zegt:

    Geiten kaas is nog altijd gezonder dan gewone kaas, en walnoten val ook nog wel mee met zijn vet….gezonde vetten heeft het lichaam nodig. Vet verbreken doe je Door vet te eten. Zou alleen de melk laten staan dat is verre weg van gezond ???? probeer een de korst te maken van havermout deeg.

    Beantwoorden
  2. Laura
    Laura zegt:

    Vraag:
    Ik heb deze quiche vanavond proberen te maken maar helaas is het niet helemaal gelukt. Na 45 min in de oven was de bovenkant gaar maar de rest nog ene waterige/melkachtige bende. Na nog een kwartier bleef het hetzelfde. Wellicht ligt het aan mijn oven, maar misschien weet iemand hier waardoor het komt dat het heel erg waterig bleef? Komt het wellicht door de broccoli?

    Beantwoorden
    • Mirne (Season with love)
      Mirne (Season with love) zegt:

      Heb je de broccoli misschien van te voren gekookt? Dan zou er meer vocht in kunnen komen, anders zou dit niet waterig moeten worden.

      Beantwoorden
  3. Boosje
    Boosje zegt:

    Wat een zalige ovenschotel is dit!
    Ik heb hem gemaakt en in tweeën gedeeld.
    De helft is ook echt genoeg, ik zat vol.
    Het restant heb ik in de ovenschaal, met aluminiumfolie, in de koelkast bewaard.
    De volgende dag heb ik deze in een voorverwarmde oven van 100 graden gezet.
    Hij heeft er wel een behoorlijke tijd in gestaan voordat het qua temperatuur goed te weten was.
    Eerlijk is eerlijk, de eerste dag was het zalig, de tweede dag was het te doen.
    Zeker voor herhaling!

    Beantwoorden
  4. Fifi50
    Fifi50 zegt:

    Ik maak quiches al jaren zonder korst vanwege de koolhydraten.
    Ik gebruik wel een platte quicheschaal, dan is alles sneller gaar.

    Beantwoorden
  5. Marianne
    Marianne zegt:

    Echt heerlijk. Had de helft van de ingrediënten gebruikt, teveel voor mij alleen. Omdat ik niet van geitenkaas hou heb ik cottagecheese gebruikt.
    Dank voor het deken van het recept!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *