Geitenkaas croissant

Croissantjes met geitenkaas

croissant

Een zondags ontbijtje met croissantjes, sinaasappelsap en eitjes. Zo ziet elke zondag er toch uit? Nou, bij mij echt niet. Meestal is het een snelle boterham met pindakaas voordat ik aan het werk ga. Maar dit keer had ik zit om een keer wat leukers te maken dan een simpele boterham. Daarom maakte ik deze croissantjes met geitenkaas. 

Als eerst een disclaimer, dit zijn inderdaad niet de fluffy bladerige roomboter croissants die je bij de Franse bakker zult vinden. Ik heb simpel kant en klaar deeg gebruikt, lekker lui. Maar laten we eerlijk zijn, dat lijkt in de verste verte niet op echte croissantjes. En dat is helemaal niet erg, want het kan wel lekker zijn. 

Ik heb goede herinneringen aan deze croissantjes namelijk. Toen ik nog niet samenwoonde met mijn vriend en ik bij hem ging logeren hadden we standaard zulke croissantjes bij het ontbijt. Dan wel gewoon simpel met aardbeien erbij. Super lief natuurlijk. Uiteindelijk zo vaak gegeten dat ik het wel even zat was. Herkenbaar? 

Maar ik wilde wel iets leuks doen met dit deeg. Je kunt er namelijk zoveel mee, dat het eigenlijk zonde is als je er echt alleen maar croissantjes van maakt. Stop er een stuk chocolade in en je hebt een chocoladebroodje of wat dacht je van ham/kaas, banaan met pindakaas of een hotdog? Alles kan. 

Ik moet ook eens proberen om het deeg helemaal zelf te maken. Maar dat schijnt net als met bladerdeeg nog best een klus te zijn. Helaas heb ik niet altijd zoveel tijd. 

Croissantjes met geitenkaas
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 1 pak croissantdeeg voor 6 croissantjes
 2. 1 peer
 3. 100 gram verse zachte geitenkaas
 4. 50 gram walnoten
 5. 1 eetlepel honing
 6. 1 ei
Instructions
 1. Verwarm de oven op 180 graden.
 2. Pak het deeg uit en snijd dit in de aangegeven driehoeken.
 3. Schil de peer en snijd deze in 6 stukken en hak de walnoten fijn.
 4. Leg een stuk peer aan het dikste kant van het deeg, leg hier wat geitenkaas en walnoten bij.
 5. Maak af met een beetje honing.
 6. Rol het deeg op zodat je een mooie croissant krijgt.
 7. Maak zo alle croissantjes.
 8. Klop het eitje los en besmeer de croissantjes hiermee.
 9. Verdeel nog wat extra gehakte walnoten over de croissantjes heen.
 10. Bak ze nu in 15 minuten mooi goudbruin.
Notes
 1. Zo mag mijn zondagse ontbijt er elke week wel uitzien.
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.