Bulgur salade

Bulgur salade met geitenkaas

saladebulgur

We proberen allemaal zoveel nieuwe granen uit. De hype over quinoa lijkt eindelijk (terecht) een beetje weg te zakken. Ik heb het nooit begrepen, ik vind quinoa helemaal niet lekker. Ik ben wel erg blij dat ik bulgur heb ontdekt. Heerlijk! En zowel warm als koud prima te eten. Daar is het ideaal voor salades. Zoals bijvoorbeeld deze bulgur salade met geitenkaas.

Ideaal om voor de avond te maken en warm te eten en de volgende dag koud te lunchen. Eigenlijk kun je er alles in gooien dat je lekker lijkt. Ik heb zoiets ook al eens gemaakt met geroosterde pompoen. Maar bij deze combinatie zou gerookte zalm bijvoorbeeld ook lekker zijn. Of rucola en geroosterde paprika. Duik gewoon eens je kast in en kijk welke restjes jij nog hebt liggen. Daar is deze salade echt perfect voor. Gewoon zorgen dat je altijd wat bulgur in huis hebt. 

Als ik een salade ga maken kom ik al snel uit op geitenkaas. Of een simpele salade met tonijn is ook altijd lekker. Terwijl in restaurants hebben ze soms echt de lekkerste salades ooit. Ik moet echt echt meerdere salades gaan proberen. Gisteren at ik ergens waar ze gerookte tomaatjes hadden. Hoe tof zou het zijn als ik dat zelf ook kon maken? Het geeft zoveel smaak aan je eten en geen extra calorieën. Dat klinkt toch perfect? 

Ik heb ook eens een salade met gerookte broccoli en appel op. Dat was ook echt heerlijk! Ik zet een rookoventje op mijn verlanglijstje. Of misschien gewoon eens op de barbecue proberen. 

Binnenkort begint mijn studie weer. Ben benieuwd wat ik dan zal gaan lunchen. Vroeger was het altijd te dure troep uit de kantine. Daar wil ik dit keer wel echt van weg proberen te blijven. Wat nemen jullie mee naar school? 

Bulgur salade met geitenkaas
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 200 gram bulgur
 2. 2 courgettes
 3. 500 gram kleine tomaatjes
 4. 100 gram zachte geitenkaas
 5. 2 eetlepels olie
 6. 1 eetlepel azijn
 7. 1 theelepel mosterd
 8. 1 theelepel honing
 9. peper zout
Instructions
 1. Schaaf de courgette met een kaasschaaf in kleine plakken.
 2. Verwarm de gril voor.
 3. Meng de plakken courgette met een klein beetje olie en zout.
 4. Gril de courgette zodat je aan beide kanten mooie strepen hebt.
 5. Doe de bulgur in een pannetje, voeg ongeveer 2 keer zoveel water en een bouillonblokje toe.
 6. Breng aan de kook en draai daarna het vuur uit, laat de deksel op de pan.
 7. Laat zeker 20 minuten weken en proef daarna of die goed is.
 8. Snij de tomaatjes door de helft.
 9. Maak een simpele dressing door de olijfolie, azijn, honing, mosterd en peper en zout te mengel.
 10. Doe alles bij elkaar en meng het goed.
 11. Serveer in diepe borden en maak af met verbrokkelde geitenkaas.
Notes
 1. Zowel warm als koud heerlijk.
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.