pasta paprikasaus geitenkaas

Volkoren penne met paprikasaus, geitenkaas en pijnboompitten

penne met paprikasausIn mijn vorige artikel schreef ik al over de geweldige aanbieding paprika’s die ik mee had genomen. Aangezien ik ze rauw niet lust moest ik er dus wel nog iets van maken. Daarom verzon ik deze pasta. Echt genieten. De geitenkaas maakt het wel helemaal af.

Zoals de meeste misschien al weten ben ik bezig met gezonder eten en afvallen. Dat gaat helemaal prima! Toch kan ik niet zonder mijn pasta, maar deze pasta hoef je ook helemaal niet te missen. Ik weeg de pasta af en dit is dan nog gewoon een flink bord! Ook weeg ik de geitenkaas en pijnboompitten, die zijn best vet en hoewel je vetten nodig hebt moet je er ook weer niet teveel van eten.

Wist je dat volkoren pasta zelfs nog gezondere koolhydraten zijn dan bijvoorbeeld havermout? Je lichaam heeft langer nodig om de koolhydraten op te nemen en daardoor zit je dus langer vol. Altijd fijn!

 

Volkoren penne met paprikasaus, geitenkaas en pijnboompitten

Wat heb je nodig:

  • 200 gram volkoren penne
  • 5 paprika’s
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 30 gram pijnboompitten
  • oregano
  • 2 tenen knoflook

Begin met het roosteren en ontvellen van de paprika. Het gemakkelijkste is het om de paprika’s een half uur in de oven op 220 graden te roosteren. Na een half uur doe je de paprika’s in een afgesloten diepvrieszak en daarin laat je ze even los stomen.

Na ongeveer 10 minuten zijn ze genoeg afgekoeld om de vellen eraf te trekken. Haal de vellen eraf en de zaadlijsten eruit.

Pureer het vruchtvlees van de paprika in een keukenmachine fijn.

Kook de penne in ruim water gaar volgens de gebruiksaanwijzing.

Doe de paprika puree in een koekenpan, je hoeft geen olie te gebruiken. Verwarm dit en pers de twee tenen knoflook. Doe de knoflook en ongeveer een theelepel oregano bij de paprikapuree. Verdun de puree nu tot een mooie saus door ongeveer een kop water toe te voegen.

Wanneer de penne gaar is kun je deze bij de saus doen en zo even goed door elkaar roeren.

Doe de pasta op een bord en verdeel de geitenkaas en pijnboompitten over de pasta.

Geniet ervan!

With love,

penne met paprikasaus

 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.