Mijn favoriete gezonde recepten

Omdat ik weer gezond wil gaan eten, heb ik zowel voor mezelf als voor jullie even mijn favoriete gezonde recepten op een rijtje gezet. Op mijn blog is het best wel zoeken naar gezonde recepten, vaak te weinig groenten en teveel deeg of kaasproducten. Dat vind ik het lekkerste en het leukste om te schrijven, geen paniek, ik eet ook echt wel gezonde dingen waar ik niet over schrijf.

1. Spinazie chips

Spinazie chips

Een heerlijke simpele snack die je zonder schuldgevoel kunt eten. Het klinkt misschien een beetje apart, maar het zijn gewoon heerlijke chips waarbij je echt niet het idee hebt dat je spinazie aan het eten bent. De kruiden en smaak kun je natuurlijk helemaal naar je eigen wens aanpassen en lekker mee variëren.

Ik probeer mezelf het snacken nu eerst een beetje af te leren, maar mocht ik toch een keer trek krijgen in iets als chips, dan maak ik deze gewoon.

 

2. Zoete aardappel friet

Zoete aardappel frietFriet is niet gezond, zeker niet door alle sauzen die mensen erbij eten. Zoete aardappel is wel erg gezond! Minder koolhydraten dan normale aardappels maar veel meer vitamine en vezels. Ook frituur je deze friet niet maar bak je ze in de oven met kruiden. Door de kruiden hoef je er ook nog eens geen saus meer bij te eten. Wat een win-win situatie.

Ik heb de zoete aardappel al in huis. En na mijn detox is dit één van de eerste dingen die ik ga eten.

 

3. Bananen ijsjes

bananenijsjeWat? IJsjes die gezond zijn? Banaan is een stuk fruit dat je echt heel erg makkelijk kunt invriezen zonder heel erg veel toe te voegen en toch heeft het al een romige structuur. Heel erg lekker dus! Banaan zelf is wel één van de meest kcal rijke stukken fruit maar toch is dit voor een ijsje een erg verstandige optie.

En ook in een gezond eetpatroon horen lekkere dingetjes toch?

 

4. Wortelkoekjes

Wortel koekjesBij gezond eten hoort meer groenten eten. Ik houd van heel erg veel groenten, maar wortel hoort daar niet bij. Gekookte op rauwe wortel vind ik echt niet lekker. Op deze manier vind ik ze wel heel erg lekker! En je voegt alleen wat ei en een beetje bloem toe. Super simpel, super lekker en super gezond!

Zo kun je overigens van veel meer groenten koekjes maken.

 

5. Wraps

Wraps In mijn voorbeeld met zalm en roomkaas, misschien niet de slankste variant. Maar met wraps kun je zo heerlijk variëren en het is onwijs makkelijk om er enorm veel groenten in te verwerken. Zeker als lunch een lekkere en verstandige keuze. Een wrap vol met kip en salade wint het zeker wel van je broodje kaas.

 

Wat zijn jouw favoriete gezonde gerechten?

 

 

 

 

3 antwoorden
 1. Kelly
  Kelly zegt:

  Wraps vind ik sowieso altijd erg lekker, maar zoete aardappel friet lijkt me ook heerlijk. Ik heb nog nooit zoete aardappel gegeten dus ik ben erg benieuwd hoe het smaakt. :)

  Beantwoorden
 2. Deb
  Deb zegt:

  Hmm die zoete aardappel friet ziet er heerlijk uit!! Ik eet graag Griekse salade wanneer ik in een gezonde bui ben of snijbonen stampot met mosterd er door heen… heerlijk!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.