Gezonde kwarktaart met banaan

  • Bereidingstijd

    20 minuten

  • Aantal personen

    10 personen

Ingrediënten

  • 3 bananen
  • 100 gram walnoten
  • 100 gram dadels
  • 1 kilo magere kwark (Ik gebruik de milde van Campina)
  • Snufje zout
  • 7 blaadjes gelatine

Instructies

  • Stap 1

    Laat de gelatine weken in water. Knijp de gelatine na 5 minuten uit, en verwarm het in 5 eetlepels water tot het is opgelost.

  • Stap 2

    Maal de walnoten met de dadels fijn in de keukenmachine. Voeg twee eetlepels water en een klein snufje zout toe.

  • Stap 3

    Bekleed een springvorm met een bakpapiertje, duw de bodem van walnoten en dadels hierin aan.

  • Stap 4

    Maal de 3 bananen fijn en voeg de kwark en de opgeloste gelatine hieraan toe. Meng dit goed en vul hier vervolgens de springvorm mee. 

  • Stap 5

    Laat dit minimaal twee uur opstijven in de koelkast, de avond van te voren maken is nog makkelijker. 

banaankwarktaart

Het is weer tijd voor de foodblogswap. Dit keer was het een grote uitdaging. Van alle blogs waar ik van had kunnen koken, kreeg ik de opdracht om van “Zoet & Verleidelijk” te koken. Dat is best een uitdaging wanneer je op dieet bent. 

Ik ging dus meteen opzoek naar een gezond recept, of een recept dat ik gezond zou kunnen maken. Zo kwam ik op deze kwarktaart met banaan uit. Geïnspireerd op de gezonde kwarktaart van Jelmer de Boer, maakte ik van deze kwarktaart een gezonde versie. En zo zat ik ineens te ontbijten met een stuk taart. Dat is toch veel toffer dan een simpel schaaltje met kwark?

Ik had de versie van Jelmer al eerder gemaakt, maar helaas ben ik niet zo van het roggebrood. Ik besloot daarom de bodem te maken van walnoten, dat past ook nog eens perfect bij de banaan. Ben je niet op dieet maar wil je gewoon ontbijten met taart? Maak de taart dan bijvoorbeeld af met een beetje honing, extra noten en extra banaan. 

Maar als je niet op dieet bent kun je eigenlijk beter gewoon eens een kijkje nemen op “Zoet en Verleidelijk“, daar staan namelijk genoeg heerlijke dingen om te maken. Om jezelf te verwennen of om eens te trakteren. Je hebt natuurlijk geen reden nodig om te snoepen. De chocolade-frambozenmoussetaart ziet er bijvoorbeeld echt goddelijk uit. Als ik zulke dingen zie, dan weet ik dat ik echt nog een beetje moet oefenen met bakken. Wanneer ga je meedoen met Heel Holland Bakt, Tessa? 

Let’s get social

Ga jij dit recept maken? Deel jouw resultaten dan op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag #seasonwithlove. Ik ben superbenieuwd! 

Andere lekkere recepten:

2 antwoorden
  1. Maike en Riek
    Maike en Riek zegt:

    We hebben hem net gemaakt ! Alleen hebben een springvorm van 24cm gebruikt en hadden veel te weinig voor de bodem mag wel van elk 50 gram extra noten en dadels , en uit smeren ging ook niet zo goed dus hebben er wat kokosolie door heen gedaan. Wij zijn heel benieuwd hoe het smaakt !

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *