Regenboogsmoothie

  • Bereidingstijd

    Ongeveer 10 minuten

  • Aantal personen

    2 behoorlijk grote glazen (foto) of 4 normale

Ingrediënten

  • 2 bevroren bananen in plakjes
  • half bakje verse aardbeien
  • halve mango
  • kiwi gold
  • twee handen verse spinazie
  • hand (bevroren) blauwe bessen
  • 150 ml sinaasappelsap
  • 400 ml vanille yoghurt

Instructies

  • Stap 1

    Maak alle ingrediënten schoon en snij ze (waar nodig) in wat kleinere stukken. Verdeel alles vervolgens over bakjes per kleur. 

    Roze: een beetje bevroren banaan, de aardbeien en wat vanille yoghurt

    Oranje: beetje banaan, mango en 2/3de van het sinaasappelsap

    Geel: beetje banaan, kiwi en vanille yoghurt

    Groen: beetje banaan, spinazie, vanille yoghurt en de rest van het sinaasappelsap 

    Paars: laatste beetje banaan, blauwe bessen en vanille yoghurt

  • Stap 2

    Maal alles per kleur fijn, begin bij de kleur die je onderop wil hebben. Je kunt alles in een blender gooien, maar ik gebruik hiervoor gewoon mijn staafmixer. Dat scheelt weer een apparaat op het aanrecht. 

  • Stap 3

    Leg de smoothie voorzichtig in het glas om de laagjes duidelijk te houden. Dat doe je door een lepel in het glas net boven het laagje daaronder te houden en op de lepel te gieten. De smoothie loopt er dan een stuk zachter in, waardoor het niet door de laag daaronder heen valt. 

  • Stap 4

    Maak je smoothie af met wat vers fruit ter garnering en serveer direct. 

Sommige mensen zeggen dat een smoothie zo makkelijk is om je dagelijkse portie groente of fruit op te eten, je kunt het erin ‘verstoppen’. Voor mij is het niet nodig om groente of fruit te verstoppen, ik eet het puur net zo graag. Maar dat maakt een smoothie op z’n tijd natuurlijk niet minder lekker. En zeker als het er dan zo vrolijk uitziet, is het niet te weerstaan. Door zo’n regenboogsmoothie kun je ook makkelijk al je restjes opmaken. 

Je kunt hier het recept van mijn regenboogsmoothie vinden, maar jullie weten vast zelf wel dat je hier op elke mogelijk manier in kunt variëren. Al vind ik zelf een basis van bevroren banaan wel erg lekker. Dat geeft een fijne dikte in je smoothie en dat maakt het ook makkelijker om de laagjes erin te houden. 

Ik werk zelf bij de overheid, in een enorm groot kantoor. En het is erg leuk dat wij al het voorbeeld geven van hoe je gezond eten kunt promoten. De kantine heeft gezonde gerechten, bij de coffiecorner staan ook bakjes met fruit en groente en ook voor grote bijeenkomsten is er een gezonde catering. Daar past een smoothiebar huren helemaal bij. Net zo feestelijk en lekker, maar dan gezond. Helemaal top is het wanneer ze, net zoals Shakes on Wheels, duurzaam werken. Zonder plastic afval en met zo min mogelijk voedselverspilling. 

Ik vind het ook leuk dat op steeds meer festivals ook ruimte is voor wat gezondere opties. Natuurlijk is een patatje soms ook gewoon lekker, maar de optie hebben om ook iets beters te kunnen kiezen is wel erg fijn. Niet alleen omdat het gezonder is, overigens. Soms heb je er ook gewoon behoefte aan. Toen ik uit Indonesië kwam en drie weten geen salade had gegeten, heb ik op Schiphol ook meteen een salade gekocht. Of na zo’n typische vakantie waar er bijna elke avond patat bij je hoofdgerecht ligt, en de avonden waarbij dat niet het geval is, eet je pizza. Dan kan ik echt uitkijken naar mijn bordje broccoli met rijst.

Let’s get social

Ga jij dit recept maken? Deel jouw resultaten dan op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag #seasonwithlove. Ik ben superbenieuwd! 

Andere lekkere recepten:

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.