Tomatencurry

  • Bereidingstijd

    Ongeveer 30 minuten

  • Aantal personen

    Vier personen

Ingrediënten

  • Ongeveer een kilo verse tomaten (ik gebruikte verschillende soorten, zowel groot als klein)
  • 2 uien
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 klein blikje tomatenpuree, ongeveer 3 theelepels
  • 4 tenen knoflook
  • 3 cm verse gember
  • 2 pepers (ik gebruikte een rode en een groene)
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel fenegriek
  • 1 theelepel gemalen koriander

Instructies

  • Stap 1

    Breng een pan met water aan de kook. Snij een kruisje in elke tomaat, laat ze daarna kort (30 seconde) in het kokende water vallen. Haal ze eruit, spoel ze met koud water af. Vervolgens kun je gemakkelijk alle schilletjes van de tomaten afhalen. 

  • Stap 2

    Snipper een ui en bak deze in een wok mooi glazig en bruin. Schil de gember, hak deze samen met de knoflook en rode peper (zonder zaadjes) fijn. Voeg dit toe zodra de uien goed zijn. Breng op smaak met de gemalen koriander, komijn en fenegriek. Laat de tomatenpuree kort meebakken zodat deze kan ontzuren.

  • Stap 3

    Voeg het blik kokosmelk toe en laat dit 10 minuten zacht prutten. Voeg daarna de tomaten toe, eerst de grote en iets later kleinere tomaten. Laat enkele minuten doorkoken zodat de tomaten de smaak van de curry kunnen opnemen en volledig warm zijn. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.

  • Stap 4

    Serveer de curry met rijst, naan en eventueel extra verse koriander.

Hebben jullie soms ook van die boodschappen die je áltijd meeneemt? Totdat je uiteindelijk een kast vol met pasta hebt, 10 dozen boterhamzakjes of genoeg tandpasta voor de rest van het jaar? Ik had deze keer een kleine inschattingsfout gemaakt bij de tomaten. Ik eet regelmatig tomaat, maar nu had ik er wel erg veel in huis. Tijd dus om er iets mee te maken en dat werd deze heerlijke tomatencurry. 

Ik gooi wel vaker tomaat in een curry, maar had er eigenlijk nog niet over nagedacht dat ik ook een curry kan maken met alleen maar tomaten erin. En het was een succes! Natuurlijk kun je nog extra groenten toevoegen, zoals courgette, champignons of zoete aardappel. Maar eigenlijk vond ik deze simpele versie al heerlijk. Het heeft niet veel meer nodig. Nouja, voor mij nog wat rijst ernaast en mijn vriend eet liever wat naan. 

Zo is een foutje bij de boodschappen uiteindelijk toch prima afgelopen. De komende tijd sowieso maar weer meer uit mijn voorraadkasten koken. Zonder te hamsteren, zijn ze toch wel iets te vol geworden doordat ik telkens last-minute besluit iets anders te koken en vervolgens bij de nieuwe boodschappen wel weer alles haal voor een hele nieuwe week. Gelukkig allemaal houdbare producten, ik zorg er wel altijd voor dat groenten op tijd op zijn. 

Let’s get social

Ga jij dit recept maken? Deel jouw resultaten dan op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag #seasonwithlove. Ik ben superbenieuwd! 

Andere lekkere recepten:

1 antwoord
  1. Suzanne
    Suzanne zegt:

    Dit heb ik gister nog klaargemaakt! Of tenminste uitgeprobeerd! En het was niet te geloven dat de anderen het heerlijk vonden. Ik vond het zelf ook heerlijk hoor. Bedankt voor het delen van dit recept.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.