Berbere kruidenmix

 • Bereidingstijd

  Ongeveer 5 minuten

Ingrediënten

 • 4 theelepels paprikapoeder
 • 2 theelepels witte peper
 • 2 theelepels piment 
 • 2 theelepels korianderpoeder
 • 2 theelepels cayennepeper
 • 2 theelepels knoflookpoeder
 • 2 theelepels gemberpoeder
 • 2 theelepels fenegriekzaad
 • 2 theelepels zout
 • 0,5 theelepel nootmuskaat
 • 0,5 theelepel kurkuma
 • 0,5 theelepel kaneel
 • 0,5  theelepel gemalen kardemon
 • 0,5 theelepels gemalen kruidnagel

Instructies

 • Stap 1

  Doe alle kruiden in een bakje. 

 • Stap 2

  Meng alles goed met elkaar. 

 • Stap 3

  Gebruik direct en/of bewaar in een afgesloten kruidenpotje.

Ik ga dit weekend Ethiopisch koken en veel recepten beginnen met een berbere kruidenmix. Die kun je tegenwoordig ook in de supermarkt kopen, maar dan krijg je zo’n kleine hoeveelheid. Daarbij is het ook veel leuker om het zelf te maken. Als je tenminste een redelijk gevulde kruidenkast hebt. 

Aangezien het mijn eerste keer Ethiopisch koken is, wist ik ook de ingrediënten voor de kruidenmix niet. Daarom heb ik in de basis dit recept gebruikt. Ik heb wel een paar aanpassingen gedaan op basis van wat ik had liggen, en alles al gemalen omdat ik dat makkelijker vind werken. 

Uiteraard ga ik jullie ook op de hoogte houden van de Ethiopische gerechten die ik ga maken. Hopelijk kan ik jullie dan inspireren om deze keuken ook eens te proberen. Ik heb het een paar keer buiten de deur gegeten en vorige week afgehaald, en het is echt heerlijk. Toch reageren mensen vaak wat vreemd wanneer ze horen dat je Ethiopisch gaat eten. 

Let’s get social

Ga jij dit recept maken? Deel jouw resultaten dan op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag #seasonwithlove. Ik ben superbenieuwd! 

Andere lekkere recepten:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.