kip oven

Lekker makkelijk: gebraden kip met aardappels en bloemkool uit de oven

Lekker makkelijk: gebraden kip met aardappels en bloemkool uit de ovenIedereen heeft wel eens een avond écht geen zin om te koken. Ik houd er voor mezelf altijd rekening mee dat dit toch wel één keer in de week voorkomt. In plaats van overvallen te worden door een bui van extreme luiheid, ben ik dus altijd voorbereid door bijvoorbeeld alles voor dit gerecht in huis te hebben.

Als zelfs dit nog teveel werk voor jou is, dan zit er echt niets anders op dan een pizza te bestellen. Stiekem is dat ook wel eens lekker.

In een paar simpele stappen, zet je een maaltijd op tafel die echt niet onder doet voor een zondags familiediner. Geen idee waar ik die vergelijking vandaan haal, wij deden eigenlijk nooit extra uitgebreid op zondag. Laat ik het dan hiermee vergelijken. Als student, na dagen lang diepvries pizza en instant noodles is dit alsof je weer even thuis gaat eten.

 

Lekker makkelijk: gebraden kip met aardappels en bloemkool uit de oven

Wat heb je nodig:

 • 1 hele kip
 • krieltjes
 • een halve bloemkool
 • 1 citroen
 • 3 tenen knoflook
 • rozemarijn
 • peper
 • zout

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snij de krieltjes in kwarten en doe deze in een grote braadslee. Snij vervolgens de roosjes van de bloemkool af, zorg dat de roosjes niet te groot zijn. Doe deze bij de krieltjes in de braadslee.

Kneus de tenen knoflook en doe deze ook in de schaal. Op smaak brengen met rozemarijn, peper en zout. Alles even met een klein beetje olie besprenkelen en door elkaar mengen.

Ik gebruik een braadslee met rooster, maar je kunt ook een normale ovenschaal gebruiken. Ik leg de kip vervolgens op het rooster, snij de citroen door de helft en stop deze in de holte van de kip. Peper en zout over de kip verdelen, als je zou willen kun je meer kruiden toevoegen maar ik vond hem zo simpel al erg lekker. Kip besmeren met een klein beetje olie.

Lekker makkelijk: gebraden kip met aardappels en bloemkool uit de oven

Plaats dit nu in de oven tot de kip gaar is. Ongeveer 1 uur heeft dit nodig, maar altijd goed controleren.

Verdeel het braadvocht om het kwartier over de kip. Ik was zo zuinig met de olie geweest dat ik een beetje nieuw olie moest gebruiken.

Wanneer de kip klaar is hem even 10 minuten laten rusten voordat je hem aansnijd.

Zo simpel, zo lekker!

Lekker makkelijk: gebraden kip met aardappels en bloemkool uit de oven

 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

5 antwoorden
 1. Kirsty
  Kirsty zegt:

  Wat ziet dit er lekker uit zeg! Ik zou zelf alleen niet snel een hele kip gebruiken omdat ik eigenlijk altijd alleen voor mijn vriend en mijzelf kook en dan vind ik een hele kip wel erg veel!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.