Tartaar van bavette

 • Bereidingstijd

  30 minuten

 • Aantal personen

  2 personen

Ingrediënten

 • 300 gram bavette
 • 1 sjalot
 • 3 kleine augurkjes
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 2 theelepels worcestersaus
 • 2 theelepels Dion mosterd
 • 2 theelepels tabasco
 • het sap van 1 citroen
 • bosje peterselie
 • peper
 • zout

Instructies

 • Stap 1

  Snij het vlees fijn. Dit gaat het best met twee messen. Snij met het ene mes langs het andere mes. Doe het gesneden vlees in een schaal. 

 • Stap 2

  Snipper de sjalot en de augurkjes, hak de peterselie fijn. Meng alles vervolgens met het vlees. 

 • Stap 3

  Proef en breng indien nodig verder op smaak.

steaktartaarbavette

Ik hou van vlees. Ik eet zeker niet dagelijks vlees, dat is ook helemaal niet nodig. Wanneer ik vlees eet, wil ik wel goed vlees. Ik bestel eens in de zoveel tijd wat lekker vlees zodat ik de vriezer weer kan vullen. Deze bavette in de vriezer stoppen vond ik zonde. Ik maakte meteen een heerlijke tartaar van bavette. 

Bavette is een stuk “biefstuk” dat steeds bekender begint te worden. En terecht het is namelijk een heerlijk smaakvol stukje. Daardoor het een stuk vlees heeft dat heeft moeten werken, is de structuur is grover, maar heeft het wel meer smaak. 

Ik vind tartaar met de hand gesneden altijd het lekkerst. Je kunt hem ook met een vleesmolen fijn krijgen, persoonlijk vind ik hem dan vaak te fijn. Ik vind het namelijk wel fijn dat ik nog wel merk dat ik vlees eet. 

De steak tartaar serveer ik vervolgens simpel met brood. Je zou er nog een eidooier bij kunnen serveren. De gezichten aan tafel toen ik dit bij het kerstdiner serveerde waren een beetje verbaasd. Het rauwe vlees klinkt al eng en een rauwe eidooier staat ook niet wekelijks op tafel. Zorg voor goede en verse producten, dat is het belangrijkste. 

Je kunt dit gerecht als voorgerecht serveren, maar zeker in de zomer is het ook een heerlijk licht hoofdgerecht. Ik zie mezelf alweer op een terrasje zitten. Een heerlijke steak tartaar en wat lekkere wijn. Dat zijn de betere dagen. 

Ik heb al enorm veel zin in de warmere dagen. De zon schijnt de laatste dagen wel, maar wanneer ik dan buitenloop valt er ineens een hagelbui op mijn hoofd. 

Let’s get social

Ga jij dit recept maken? Deel jouw resultaten dan op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag #seasonwithlove. Ik ben superbenieuwd! 

Andere lekkere recepten:

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.