Koffie met speculoos en witte chocolade

 • Bereidingstijd

  10 minuten

 • Aantal personen

  1 persoon

Ingrediënten

 • 1 kopje koffie
 • 150 ml melk
 • 2 theelepels speculoos
 • 30 gram witte chocolade
 • Optioneel
 • geslagen slagroom met een snufje speculaaskruiden

Instructies

 • Stap 1

  Zet een kopje koffie, los de speculoos op in de koffie.

 • Stap 2

  Verwarm de melk en smelt de witte chocolade hierin.

 • Stap 3

  Doe de koffie in een glas en giet de melk hier rustig in.

 • Stap 4

  Maak de koffie af met de geslagen room en een snufje speculaaskruiden.

koffiespeculoos

Ik mag mezelf geen koffieliefhebber noemen. Ik drink namelijk het liefst koffie die eigenlijk niet meer op koffie lijkt. Deze koffie met speculoos en witte chocolade is mijn nieuwste favoriet. Geen gezond of slank drankje, maar wel ultiem genieten. 

Sinds ik de chocoladerepen van Johhny Doodle heb ontdekt, is de combinatie witte chocolade met speculoos heilig geworden. Wat vreemd is, want ik was helemaal geen fan van witte chocolade óf speculoos. Maar samen is het gewoon perfect. 

Ik maak de laatste tijd soms lange dagen. Zeker wanneer ik naar stage ga. Ik vertrek om half 8 ’s ochtends en ben om half 8 ’s avonds weer thuis. Ik kan soms wel een kleine oppepper gebruiken. Ik loop op het station langs meerdere Starbucks, maar ik vind het eigenlijk altijd zonde voor mijn geld. 

Gelukkig kreeg ik van Rosti Mepal een prachtige Thermocup. Eindelijk kon ik gewoon zelfgemaakte koffie meenemen. Ideaal want de beker lekt niet en houdt de koffie perfect warm. Soms gebruik ik hem zelfs thuis. Verbrand ik tenminste mijn handen niet bij het vasthouden. 

rostimepal

Er passen twee normale kopjes koffie (275 ml) in, maar ik maak meestal gewoon één lekkere met veel melk. Het is net even lekker rustig wakker worden tijdens mijn lange reis in het OV. Ik was altijd een beetje huiverig voor deze bekers. Ik was bang dat ze toch zouden gaan lekken. Met deze beker ben ik daar echt niet meer bang voor. Hij lekt niet en door de dop spat hij ook niet omhoog tijdens het drinken. 

Als jij ook een keer een ultiem lekkere koffie wil maken, moet je dit echt eens proberen. Het is dat ik niet dagelijks een enorme lading suiker binnen wil krijgen. Eigenlijk is dit gewoon een vloeibaar gebakje. 

– Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen om te testen. 

Let’s get social

Ga jij dit recept maken? Deel jouw resultaten dan op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag #seasonwithlove. Ik ben superbenieuwd! 

Andere lekkere recepten:

3 antwoorden
 1. Quinty
  Quinty zegt:

  Hmm dat klinkt echt heerlijk. Ik houd zelf wel van koffie. Maar dan wel koffie met 2 melk en 1 zoetje of cappuccino met 1 zoetje. Echt zwarte koffie vind ik echt smerig :) Mijn favoriete koffie is de caramel frappuccino van de Starbucks haha:)

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.