Cocktails in Budapest – Farm

GastrobarFarm

Er zijn weinig dingen die mij zo blij maken als cocktails. Misschien komt het door de alcohol, misschien komt het door de lading suiker, maar ik vind cocktails echt geweldig. In Nederland vind ik ze helaas vaak onbetaalbaar, dus in het betaalbare Budapest moest ik natuurlijk een avondje los. 

Voor Hongaarse begrippen is het nog steeds prijzig, maar a ongeveer 5 euro per cocktail vond ik het enorm betaalbaar. Mijn vriend en ik liepen enthousiast op een maandagavond naar Farm Gastrobar. Het zit op een binnenpleintje in de buurt van een hostel. Het was een rustige avond, maar het was toch was het een hele sfeervolle bar. De cocktails werden met zoveel aandacht en liefde gemaakt. 

De kaart is gelukkig ook in het Engels, want van dat Hongaars begrijp ik nog steeds helemaal niets. De kaart is ingedeeld per dranksoort. Wij waren eerst van plan om alle soorten af te gaan, maar helaas haakte wij toch eerder af. Er staan enorm originele cocktails op het menu. Van chili tot basilicum, verrassend en heerlijk. 

pinksour

De eerst ronde had ik de “Pink Sour” een cocktail met vodka, lychee en citroen, mijn vriend had de “Piroska” met vodka, aardbei en limoen. De mijne was zoet/zuur en zag er prachtig uit. De cocktail van mijn vriend was bijna een smoothie met alcohol. 

De tweede ronde ging ik voor de “Manzana Picante” met tequila, vanille, appelsap, chili, limoen en suiker. Mijn vriend had de “Agave old fashioned” met tequila, agave siroop en angostura. Beide waren enorm heftig. Door de chili heb je het gevoel nog sterkere drank te drinken. 

basilcocktail

De laatste ronde ging ik voor een cocktail die ik echt moest proberen. De “Basil gin sour” had al vanaf het begin mijn aandacht. Deze bevat gin, basilicum, limoen, suiker en eiwitten. Mijn vriend eindigde met een zoete noot en ging voor de “Orange brownie” met whiskey, mozart chocolade en sinaasappel. De basilicum was mijn favoriet. Fascinerend, inspirerend en gewoon enorm lekker. De creatiefste cocktail die ik ooit heb gedronken. 

Mocht je ooit naar Budapest gaan, zoek dan zeker Farm Gastrobar eens op. 

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.