5x tosti recepten

croquemonsieur

Vandaag zet ik voor jullie mijn favoriete tosti’s op een rijtje. Je kunt mij enorm blij maken met tosti’s. Ik ben gek op brood en gek op gesmolten kaas, veel beter kan het niet worden. Als puber maakte ik wekelijks tosti’s. Altijd simpel met ham en kaas in een tosti-ijzer, tegenwoordig vind ik het leuk om er elke keer wat anders te proberen. Hierbij mijn favoriete tosti recepten. 

1. Croque monsieur

Deze klassieker blijft toch wel mijn favoriet. Gebruik goede ham, maak zelf een lekkere bechamelsaus en wees niet zuinig met de kaas. Omdat hij uit de oven komt is hij ook nog eens erg gemakkelijk om te maken, maar zeker niet minder krokant. De bechamelsaus maakt het geheel ook romiger. Eigenlijk kun je na een goede croque monsieur geen normale tosti meer eten. 

Pulled pork tosti

2. Pulled pork tosti

Ik stop graag restjes tussen tosti’s. Een ideale manier om je tosti net wat lekkerder te maken terwijl je eigenlijk gewoon kliekjes aan het eten bent. Een restje pulled pork komt natuurlijk altijd wel op, maar als je een flinke lading pulled pork hebt gemaakt is het wel fijn om te kunnen variëren. Dan komt deze tosti perfect van pas. 

tosti bolognese

3. Bolognese tosti

Net als bovenstaande tosti, is dit ook een tosti om restjes mee op te maken. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik voor deze tosti speciaal pastasaus apart hou. Maak deze tosti met een goede oude kaas en bak hem met veel geduld in een pan. Je likt je vingers erbij af, zo lekker! 

tosticaprese

4. Caprese tosti

We kennen allemaal de salade caprese. De klassieke combinatie van tomaat, mozzarella en basilicum. Daar waar kaas is, kun je een tosti maken. Mozzarella heeft een subtiele zachte smaak, maar de tomaat en basilicum maken dit helemaal geweldig. Voor mij is dit een echte zomerse tosti. 

tostitonijn

5. Tonijn avocado tosti

Hoewel tonijn een beetje vreemd klinkt op een tosti, is dit in Amerika heel gebruikelijk. Dat heet een “tuna melt”. Zelf ben ik helemaal gek op tonijn met avocado, dus daarom stopte ik alles gewoon in een tosti van maisbrood. Ik vond het heerlijk. Een fijngesnipperd uitje zou er ook erg lekker bij zijn. 

Dit zijn mijn vijf favoriete tosti’s. Wat is jouw favoriete tosti?

3 antwoorden
 1. Jolanda
  Jolanda zegt:

  Mijn favoriet is wat meer mexicaans… Quesadilla is heerlijk om wraps op te maken. Wrap in de pan, in het midden een mengsel tomaat, ui, kaas, jalepeno en dan weer een wrap er op. Om en om bakken en klaar. Maar een restje chili of kip/avocado/kaas kan ook. En dan ipv ketchup natuurlijk wrapsaus. Jummmmmm

  Beantwoorden
 2. Ilona
  Ilona zegt:

  Ik vind zelf een tostie met tomaat kaas en pesto lekker. Die tomaat mozzarella basilicum wil ik wel eens gaan proberen. ( als ik zin en tijd heb)

  Beantwoorden
 3. Arja
  Arja zegt:

  Dit zou ook zo mijn lijstje kunnen zijn, dus gauw weer eens tosti’s maken.Tuna melt doe ik vaak, heerlijk gewoon: wat groene salade erbij en je hebt een top lunch.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.